2 Cellos u Splitu

2 Cellos u Splitu

Svi ljubitelji dobre glazbe još su jednom mogli uživati u velikom događaju u Spaladium Areni. Ovoga puta to nije bio rukomet, već koncert poznatog dueta 2 Cellos. Stjepan Hauser i Luka Šulić, dva prijatelja iz studentskih dana, ponovno su posjetili Split i oduševili publiku.  Na svojoj europskoj turneji obići će mnoge gradove, a Split je bio među prvima.

Na samom ulazu u grad bila je velika gužva, ali to je bio samo uvod u ono što je uslijedilo nakon toga. Kada sam došao na odgovarajući ulaz, dočekao me je nepregledan red. Pomislio sam da nikada neću ući, ali ipak smo pronašli put do vrata. Ušao sam u krcatu dvoranu i zauzeo svoje mjesto. U publici je bilo i stranaca (turista). Uskoro su se na pozornici pojavili 2 Cellosi u pratnji Zagrebačkih solista. Koncert je počeo laganim tempom, kako je i najavio Stjepan Hauser: „Prvo krećemo lagano i romantično, a kasnije slijedi ludilo!“

Prekrasni zvuci violončela i filmske glazbe ostavili su me bez riječi. I taman kad se publika uspavala, iznenada je krenulo najavljeno ludilo, vatra i dim. Na sve su strane letjeli papirići, trakice… pozornica je doslovno bila u plamenu, kao i publika koja je plesala i skakala. Vrhunac je bila obrada Hajdukove pjesme Zbog jedne ljubavi čime su 2Cellosi „kupili“ publiku. Ubrzo je došao i popularni hit Despacito – svi su pjevušili i bili na nogama. Osim dobre glazbe, upečatljiv je bio i light show, kao i videoprojekcije u pozadini pozornice.

Na žalost, kraj je stigao prije nego li sam to očekivao – izveli su pjesmu Vinka Coce Vilo moja – publika je uživala i glasno pjevala. Sjajna atmosfera i nastup 2 Cellosa ostat će mi u dugom i lijepom sjećanju, a Spaladium Arena od mene je dobila još jedan plus kao mjesto dobre zabave i zanimljivih događanja.

 

Filip Berić, 5. b

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*