Berba maslina 2015. godine u školskom masliniku

Berba maslina 2015. godine u školskom masliniku

Učenici naše škole od prošlog tjedna sudjeluju u berbi maslina u školskom masliniku. Učenici 2. a razreda sa svojom učiteljicom među prvima su započeli s berbom. Još u petak, 23. listopada vrijedni prstiću ubirali su plodove i spremali ih u kesice i sićeve.
Nakon petka još u tri navrata smo tijekom proteklog tjedna brali masline i tako dali naš doprinos u ovogodišnjoj berbi. Ukoliko vrijeme posluži i to bude potrebno neće nam biti teško još koji put poći do maslinika.
Uistinu se veselimo svakom izlasku jer on za nas predstavlja povezivanje s prirodom i tradicijom, ali i povezivanje jednih s drugima kroz međusobno pomaganje i koristan rad. Učenici ostalih razreda, kako nižih, tako i viših, također daju svoj doprinos u berbi. Tako svi zajedno pomažemo našim kućnim meštrima u tom prilično obimnom poslu.
Od ubranih maslina u susjednoj maslinarskoj stanici postupkom hladne preše napravit će se vrijedno i zdravo maslinovo ulje za našu školsku zadrugu. U nadi za dobrim urodom veselimo se berbi i iduće godine.
učiteljica Melita Grgantov
berbam231
brb42329
berba29918

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*