Naši predstavnici na županijskoj sjednici Vijeća učenika

Naši predstavnici na županijskoj sjednici Vijeća učenika

U petak, 24. listopada 2014. s početkom u 10 sati u konferencijskoj dvorani Gradske knjižnice Marko Marulić u Splitu održana je Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije za osnovne i srednje škole.
Na sjednici je bio i predsjednik Vijeća učenika naše škole Lukša Vučić učenik 8. B razreda.
Lukša Vučić je izabran za predsjednika Vijeća učenika naše škole na prvoj sjednici koja se održala 15. rujna 2014. godine. Samim time predstavljao je našu školu na sjednici vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.
Za Lukšu jedno novo iskustvo koje će podijeliti s ostalim učenicima naše škole na jednoj od idućih sjednica.

Finka Ivanović, pedagoginja škole

vu 2

VIJEĆE UČENIKA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Nakon što su me učenici škole izabrali za predstavnika Vijeća učenika naše škole, dobio sam poziv za Konstituirajuću sjednicu Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije za osnovne i srednje škole.

24.10.2014. (petak) otišao sam s pedagogicom u knjižnicu Marka Marulića u Split. Knjižnica je bila bogata suvenirima, knjigama, slikama te drugim ukrasima i vrijednostima. Bio sam uzbuđen, ali sam se i malo ukočio. Nije bilo lako pogledati 90-ak đaka koji sjede na stolicama kao na fakultetu. Svi su bili ozbiljni, a samo je par učenika bilo mlađih od mene. Kad sam ušao, prvo sam se potpisao pa zatim sjeo na prvu praznu stolicu. Sjednicu je započeo koordinator Vijeća učenika Marko Župa koji nas je ugodno predstavio i rekao kako su se prijašnji predsjednici snalazili u radu. Kraj njega je sjedio dopresjednik koji nas je također pozdravio s par uvodnih riječi. Na sjednici je trebala biti bivša predsjednica Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije, no trenutno studira u Zagrebu pa nije mogla sudjelovati. Marko Župa nam je prikazao na svojoj prezentaciji nekoliko školskih projekata diljem Splita koji su bili nagrađeni za svoj rad. Jedan od njih bio je spot pjesme Happy iz škole Vladimir Nazor.

vu 3

Nakon sat vremena sjednice, imali smo 15 minuta pauze. Dobro sam protegnuo noge. Vidio sam sendviče na stolu i uzeo jedan. Izašao sam vanka na zrak te se upoznao s par starijih đaka. Kad smo se vratili na sjednicu, krenuo je uzbudljiviji dio. Kandidiralo se nekoliko đaka za predsjednika, dva dopredsjednika i tajnika. Zatim su kandidati izašli iz prostorije, a mi smo izabrali predsjednika, točnije predsjednicu. To je bila Nikolina Tomaš. Ona je 3. razred srednje škole. Glasovali smo za nju jer je bila pouzdanija od ostalih. Opet smo nakon 30 minuta imali pauzu koja je bila kraća pa smo brzo nastavili dalje sa sjednicom. Nova predsjednica održala je kratak govor u kojemu je govorila što će promijeniti i pokušati poboljšati za sve škole u području županije. Na samom kraju, Marko Župa nam je rekao kako će sazvati par sjednica ove školske godine na kojima ćemo raspravljati o problemima u školi.
Kada je sjednica završila, pedagogica me dočekala na ulazu. Slikali smo se u dvorani u kojoj se održala sjednica pa smo krenuli prema Kaštelima. S obzirom da mi je taj dan škola bila ujutro, mislio sam da ću se vratiti na nastavu, no kući sam stigao tek oko 13:30. Bilo je to zanimljivo i nezaboravno iskustvo.
Lukša Vučić, 8. b

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*