OBILJEŽENI DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE u 2023. g.

OBILJEŽENI DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE u 2023. g.

Krajem ljeta i dolaskom jeseni na našim poljima, u voćnjacima i vinogradima stvara se obilje plodova koji nas mame svojim izgledom, mirisima i okusima. Oni su nam ujedno i poticaj za razne kreativne ideje u kuhinji i na stolu. Također su nam i prigoda da se zahvalimo na tom prekrasnom obilju kojim nas priroda daruje. Najsvečaniji način da se na svemu zahvalimo jest u obliku priredbe koju već tradicionalno u našoj školi svake godine pripremaju učenici nižih razreda obje smjene sa svojim učiteljicama. Zbog brojnosti učenika, a i organizacije rada u dvije smjene organiziramo i dvije zasebne priredbe, po jednu u svakoj smjeni.  Ove godine priredba je uprizorena u petak, 13. listopada i to 3. šk. sat u jutarnjoj i u popodnevnoj smjeni.

Tako su u A smjeni priredbu pripremile i organizirale učiteljice Melita Grgantov i Ivana Žaper, a u B smjeni učiteljice Anita Svalina i Nada Bralić.

Osim učenika 2.a, 3.b, 2.c i 3.c gore spomenutih učiteljica u priredbi su nastupali i učenici koje su pripremale učiteljice 1.a Irena Bakić, 2.b Lenka Biuk, 3.a Ljubica Klanac, 1.c Anita Pirija, 1.d Marija Sarajčev, 2.d Marija Oštrić, 3.d Esma Sarajčev, 4.c Jurijana Škopljanac i 4.d Sandra Milić.

Na pozornici su se izmjenjivali igrokazi, recitacije i pjesme dijela ili cijelih odjeljenja učenika. Sve je popraćeno gromoglasnim pljeskom i ovacijama oduševljenih gledatelja, naših učenika nižih razreda.

U jutarnjoj smjeni plodove zemlje i kruh je blagoslovio naš župnik don Franko Prnjak.

Po završetku priredbe zadovoljni učenici su sa svojim učiteljicama pošli u svoje učionice kako bi kušali blagoslovljeni kruh, ali i brojne druge slatke i slane delicije koje su donijeli posebno za ovaj dan.

Učiteljice:  Melta Grgantov i Ivana Žaper

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*