Podaci o posjećenosti

Podaci o posjećenosti

Školski portal Rusmarin izrađen je u WordPress platformi. S radom je počeo prije otprilike dvije godine te od tada bilježi stalan rast posjećenosti. Posjetitelji su uglavnom učitelji te učenici naše škole i njihovi roditelji koje zanimaju aktualna školska događanja. Mnogi također žele pročitati literarne uratke naših učenika (sastavke i pjesme).

Osim učitelja, učenika i roditelja koji su neposredno vezani uz obrazovanje u našoj školi, Rusmarin posjećuju djeca i učenici drugih škola diljem Hrvatske kojima su zanimljive teme o kojima pišemo.

Kako bismo odredili točnu posjećenost Rusmarina, odlučili smo iskoristiti besplatni alat Google Analytics kojim se može precizno utvrditi broj posjetitelja neke mrežne lokacije te niz drugih povezanih podataka. Koristeći taj alat, proširili smo svoje informatičko znanje te naučili mnoge zanimljive stvari. Sada ćemo vam prikazati rezultate naše analize.

U jednomjesečnom razdoblju od 9. listopada do 8. studenoga Rusmarin je imao 1434 korisnika ili posjetitelja uz gotovo 3000 pregleda stranica. To je jako dobar rezultat, s obzirom na to da naša škola broji ukupno 737 učenika. Od ukupnog broja posjetitelja, njih 85% je po prvi put došlo na Rusmarin, a 31% ih Rusmarinu pristupa putem tableta ili mobilnog uređaja.

Dan koji je imao najveću posjećenost u navedenom razdoblju je srijeda 29. listopada kada je na Rusmarinu bilo 88 posjetitelja. Internetski preglednik koji posjetitelji najviše koriste je Chrome (51%), a osim iz Hrvatske, posjetitelji nam dolaze i iz BiH, Slovenije, Srbije, Njemačke, pa čak i iz Brazila, SAD-a, Kanade, Indonezije i Tunisa.

Drago nam je da naš portal otvara sve više posjetitelja, a uvjereni smo kako među njima prednjače mladi i djeca. Sve nam je to poticaj da i dalje pišemo i objavljujemo zanimljive članke i reportaže.

novinari Rusmarina

 

posjećenost ob

 

posjećenost ob 2

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*