Posjet FESB-u prilikom projektnog dana

Posjet FESB-u prilikom projektnog dana

Dana 21. ožujka učenici sedmih i osmih razreda naše škole posjetili su FESB (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) u Splitu. Posjetili su fakultet povodom projektnog dana koji se održava svake godine. Tema projektnog dana bili su obnovljivi izvori energije, a na FESB-u ima mala solarna elektrana. To je najpoznatiji obnovljivi izvor energije (Sunce) koji se danas sve više koristi. Jedini razlog što se neobnovljivi izvori energije koriste više od  obnovljivih je to što što su obnovljivi izvori energije još uvijek skuplji.

Na FESB-u nas je dočekao profesor Ranko Gojić. On nam je objasnio što je struja te kako je možemo dobiti pomoću Sunca. Objasnio nam je kako se struja dobiva pomoću elektrona u atomu. Solarnu energiju dobivamo tako što Sunce pokreće fotonaponske ćelije. Nakon što nam je to sve teorijski objasnio, otišli smo na krov kako bismo sami vidjeli fotonaponske ćelije. Također nam je pokazao zanimljive igračke koje pokreće Sunce (mala buba i vjetrenjača).

Ovaj projektni dan nam je bio najbolji do sada jer se održavao izvan prostorija škole te smo vidjeli i naučili nešto novo i zanimljivo.

Anita M. Sanader i Danijela Bilić, 7.a

slka 5590

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*