Posjet grafičkom studiju

Posjet grafičkom studiju

 

Početkom studenog 2013. godine mi novinari smo, skupa s našim nastavnikom, posjetili grafički i web studio u Splitu koji se zove “Studio 9”. U njemu rade grafički dizajneri Josip, Dragan i Damir.

Lijepo su nas primili te nam je Josip puno toga zanimljivoga pokazao i objasnio. “Studio 9”  radi dizajn za različite plakate, posjetnice, postere, knjige, časopise i slično. To je jako kreativan posao. Objasnio nam je kako prvo na računalu moraju urediti svoj rad. Koriste profesionalne programe kao što su Adobe Photoshop, Adobe InDesign i Adobe Illustrator. Nakon završetka pripreme na računalu, svoje radove printaju pomoću vrlo dobrih profesionalnih printera od koji neki koštaju i nekoliko desetaka tisuća kuna.

U studiju nam je bilo i jako zabavno. Josip nam je na primjer pokazao kako se može mijenjati neka slika te na nju dodavati razne efekte. Tko zna, možda se netko od nas bude u budućnosti bavio upravo ovim poslom!

Nakon posjeta studiju, odlučili smo svratiti u McDonald’s da se ne vratimo kući gladni. Svi smo po nešto pojeli te popili sokove. Zatim smo se malo prošetali te krenuli kući. Svima nam je bilo jako lijepo te bismo jako željeli da se ovo ponovi!

Gabrijela Kusanović, 7. a

 

 

gs 99 gs 9 gs 7 gs 5 gs 4 gs 3 gs 2 gs 1

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*