POSJET UČENICIMA PODRUČNE ŠKOLE U PRGOMETU

POSJET UČENICIMA PODRUČNE ŠKOLE U PRGOMETU

U ponedjeljak, 16. listopada 2023.g., učenici 2.c i 2.d razreda sa svojim učiteljicama Anitom Svalinom i Marijom Oštrić, te u pratnji školske logopedinje Matije Romac i knjižničara Miše Sučevića, uputili su se vlakom u posjet učenicima naše Područne škole u Prgometu. U okviru nastavne cjeline prirode i društva „Ja u prometu: Putujemo vlakom” prisjetili su se temeljnih pojmova iz prometne kulture te pravila sigurnog kretanja prometnicama.

Putovanje vlakom bilo je osobito uzbudljivo, ali i jako poučno. Naučili su da je potrebno doći na stanicu točno na vrijeme jer vozni red mora se poštivati. Oba su razreda bila smještena u jednom vagonu. Putne karte pregledao im je kondukter. Upoznali su se i s pojmom strojovođe koji upravlja vlakom. Dolaskom u Prgomet radosno su ih dočekali učenici područne škole i njihove učiteljice. Sreća, ushićenje, zanos, ali i ponos mogao se iščitati s njihovih lica. Nakon obilaska školske zgrade, razredi su se smjestili u zasebne učionice gdje su održali redovnu nastavu iz hrvatskog jezika, matematike te prirode i društva. Poslije odmora druženje se nastavilo u školskom dvorištu uz likovne aktivnosti. Učenici su uživali na svježem zraku i boravku u prirodi. Iskustveno učenje uz izvornu stvarnost jako ih se dojmilo te su izvrsni radovi svjedočili istome. Na samom kraju druženja uslijedila je zajednička igra učenika područne i matične škole na prostranom školskom igralištu. Nogomet je s učenicima zaigrao i naš knjižničar Mišo.

Zadovoljni, sretni te prepuni dojmova vratili smo se kući. Predivan i osunčan dan proveden u maloj područnoj školi obogatili smo novim prijateljstvima i bogatiji iskustvima kojih ćemo se rado prisjećati. Veselimo se novim susretima i druženjima!

Učiteljica Marija Oštrić

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*