Proljetni dan

Proljetni dan

Jednoga dana kada sam se ustala vidjela sam kroz prozor kako se livada potpuno prekrila šarenim cvijećem. Bila sam jako vesela. Hitro sam se odjenula i krenula vani. Vidjela sam puno raznovrsnog cvijeća. Među tim cvijećem bile su i visibabe, glasnice proljeća. Livada je bila prekrivena jutarnjom rosom. Vidjela sam i tulipane koji su stajali podignutih glava i gledali u Sunce. Ptice su letjele nebom i pozdravljale svih. Pčele su skakale od cvijeta do cvijeta. Pogledala sam put šume te ugledala razigrane životinje. Među tim životinjama bile su srne koje su trčkarale livadom i zabavljale se, a bili su tu i ježevi.

U blizini sam ugledala maleni potočić koji je bio prepun malenih žabica koje su skakale od radosti. Sjela sam uz taj potočić i s ljubavlju promatrala tu prirodnu ljepotu. Bilo mi je jako drago što je proljeće stiglo. Vidjela sam i velika stabla puna bijelih cvjetova. Plodovi stabala već su počeli rasti. Nikada prije nisam vidjela ovako razigranu livadu. Sijalo je sunce i zagrijavalo zemlju. Ptice su pjevale na stablima i bile su jako sretne što je proljeće već počelo. Djeca su se zabavljala na livadi. Puhali su maslačke i igrali se hvatala.

U grmu sam ugledala bijelog zečića. Bio je uplašen, bez majke. Uzela sam ga te otrčala u kuću, te uzela malenu mrkvicu za njega. Uživao je jedući ju. Nikada nisam zaboravila prirodu koju sam taj dan vidjela. Bilo je predivno.

 

Ina Brakus 5.b

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*