Rukometna groznica

Rukometna groznica

Hrvatsku je prošlih nekoliko tjedana tresla rukometna groznica, zapravo Europsko rukometno prvenstvo. Prvenstvo se igralo u četiri predivna i raskošna hrvatska grada, a to su Zagreb, Varaždin, Poreč i Split. Baš taj najveći dalmatinski grad, Split, imao je priliku ugostiti skupinu A u kojoj se nalazila hrvatska rukometna reprezentacija. Hrvatska je prije samoga početka Eura i prve utakmice sa Srbijom trebala odigrati prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom.

Dolazak u Spaladium Arenu na utakmicu s Crnom Gorom bio je najposebniji događaj u mom životu. Te večeri Split je bio prepun ljudi koji su došli iz različitih hrvatskih gradova poduprijeti naše Kauboje. Kada sam došao u Spladium Arenu prvo što sam vidio bili su zaštitari koji su me pregledali kao i sve ostale navijače. Napokon, kada sam zauzeo svoje mjesto, počela je ta rukometna groznica. Cijelom Spaladium Arenom orila se pjesma i vladala je sjajna atmosfera.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odličnom raspoloženju navijača i izvrsnoj igri hrvatske reprezentacije. Tijekom poluvremena obavila se dodjela nagrada za najboljega hrvatskog rukometaša, za najbolju hrvatsku rukometašicu i za najboljega trenera. Drugo poluvrijeme bilo je još dinamičnije, bolje i zanimljivije. I dalje je trajala neprekidna pjesma koja se čula u cijelom Splitu. Hrvatska je cijelu utakmicu održavala prednost i na kraju pobijedila Crnu Goru rezultatom 25:22.

Bila je to nezaboravna večer za mene i nadam se da će se nešto slično ubrzo ponoviti.

Filip Berić, 5.b

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*