SREBRNI STATUS MEĐUNARODNE EKO-ŠKOLE

SREBRNI STATUS MEĐUNARODNE EKO-ŠKOLE

Naša škola postala je Eko-škola 2010. i od tada aktivno sudjelujemo u brojnim aktivnostima i međunarodnim projektima kojima pokušavamo razvijati svijest o očuvanju okoliša. Stoga nam  je na Državnoj svečanosti Eko-škola, održanoj 11. svibnja u Zagrebu u organizaciji udruge Lijepa Naša, dodijeljen certifikat kojim nam  je potvrđen srebrni status Međunarodne Eko-škole.  Priznanja i zelenu zastavu preuzeli su ravnatelj Petar Mustapić, eko-koordinatorica Esma Sarajčev i učiteljica Ana Vukadin, a pridružila nam se i Sandra Zokić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Kaštela, koja je u ime Grada Kaštela preuzla priznanje za dugogodišnju potporu kaštelanskim Eko-školama.

Također, dodijeljen nam je certifikat za sudjelovanje i uspješnu provedbu međunarodnog edukativnog projekta Veliki lov na biljke (The Great Plant Hunt)  koji smo provodili tijekom ove školske godine. Organizatori projekta su Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) i Toyota Motor Europe zajedno s The Royal Botanic Gardens, Kew te nacionalnim koordinatorima programa Ekoškole u zemljama sudionicama. U ovoj školskoj godini u projektu je sudjelovalo  50 Eko-škola iz Hrvatske. Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Veliki lov na biljke namijenjen je djeci u dobi od 5 do 11 godina, a glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje.

Osim naše škole, priznanja za provedbu programa  Međunarodnih Eko-škola dobile su i OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca te solinske škole  OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ don Lovre Katića i OŠ kraljice Jelene. Svima čestitamo i želimo uspjeh u budućim aktivnostima, a mi se već pripremamo za nove projekte.

 

Ana Vukadin

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*