Terenska nastava na Kozjaku

Terenska nastava na Kozjaku

Učenici 3. a i 3. b odjeljenja zajedno sa svojim učiteljicama pošli su u srijedu, 19. listopada na terensku nastavu na Kozjak. Poslije prvog sata matematike u školi krenuli smo nešto iza 9 sati prema Malačkoj. Nakon  vožnje stigli smo na odredište. Odmah smo imali priliku vidjeti gustu maglu koja se spustila na osojnoj (sjevernoj) strani Kozjaka kao i poveće stado koza s njihovim pastirom.

Dok smo upijali tople sunčeve zrake i uživali u pogledu na naša Kaštela i njihovu okolicu vježbali smo orijentaciju u prostoru. Pomoću sunca , ali i orijentira u krajoliku određivali smo glavne i sporedne strane svijeta.

Crtali smo obzor s našeg povišenog stajališta. Imali smo priliku vidjeti luksuzne sportske automobile koji su se zatekli na vrhu brda.
Napravili smo pravu planinarsku rutu prateći putokaze do Izvora na Kozjaku. Tu smo se malo i umorili, ali je vrijedilo truda.
Putem smo nailazili na brojne šafrane i ciklame, naučili prepoznavati i razlikovati mahovine i lišajeve kao i planinarske oznake za pravi put tj, stazu kojom treba ići. Sve je još bilo obojeno bojama jeseni pa je naš doživljaj uistinu bio potpun. Vratili smo se puni dojmova, umorni i zadovoljni.
Učiteljica: Melita Grgantov
p1140089
p1140077
p1140086
p1140085
p1140076
p1140095

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*