eTwinning projekt Čitam sebi, čitam tebi/ Read to myself, read to you

eTwinning projekt Čitam sebi, čitam tebi/ Read to myself, read to you

Učenici  1. a razreda sudjelovali su ovu školsku godinu u eTwinning projektu

Čitam sebi, čitam tebi/ Read to myself, read to you .

Krajnji cilj projekta je napredak djece u aktivnom slušanju, prepričavanju, usvajanju dotad nepoznatih riječi, razvijanju čitalačkih sposobnosti – svjesnosti o glasovima, riječima i rečenicama, slovkanju i rimovanju, što potiče kognitivni i jezični razvoj djece.

Sadržaji slikovnica i knjiga koje su  čitali pomno su birani kako bi se s djecom moglo razgovarati o toleranciji, uvažavanju različitosti, aktivnom donošenju odluka i prenošenju temeljnih građanskih i demokratskih vrijednosti. Sve je to važno za rast djece u multikulturnom društvu u kojem će trebati donositi odgovorne odluke.

Tijekom projekta ostvarili smo i suradnju s OŠ Otona Ivekovića, produženi boravak iz Zagreba.  Obje su učiteljice pročitale svojim učenicima slikovnicu Suli u avanturi- prijateljstvo. Učenici 1.a  razreda sat su odradili u Gradskoj knjižnici Kaštela i izrađivali straničnike. Učenici OŠ Otona Ivekovića povezali su slikovnicu s Danom Afrike koji se obilježava 25.05. te su nam poslali nove prijatelje glavnog lika – likovne uratke afričkih životinja.

Dogovoren je sastanak preko Zoom-a gdje ćemo se jedni drugima predstavljati ,a zatim pročitati kratku priču. Susret je dogovoren u prvom tjednu mjeseca lipnja.

Naši novi afrički prijatelji – https://youtu.be/cQ3tdm5tHts

Učiteljica Ljubica Klanac

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*