Jagoda Sabljić državna prvakinja u debati

Jagoda Sabljić državna prvakinja u debati

Državno natjecanje u debati održano  je 3. i 4. svibnja 2019. u OŠ Zapruđe u  Zagrebu.

Učenice Jagoda Sabljić, Lucija Zekić i Tara Bilač plasirale su se na državno natjecanje osvojivši 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Splitu. Uz dobar uspjeh naše ekipe učenica Jagoda Sabljić proglašena je najboljom govornicom osvojivši 1. mjesto u individualnom nastupu.

Tako dobar rezultat bio je dobra motivacija za ozbiljne pripremama za državno natjecanje tijekom travnja. Zadana teza glasila je: „Društvene mreže trebale bi zakonski odgovarati za sadržaje koji se prikazuju na njima.“

Državno natjecanje odvijalo se tako da su učenici prvoga dana debatirali na dvije  ad hoc teze za koje su se trebali pripremiti pred samu debatu. Raspravljali su o uvođenju prijamnih ispita u srednje škole i o djelomičnom uvođenju nastave na stranom jeziku.

Drugog dana debatirali su na zadanu tezu.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa. Na kraju drugoga dana naša ekipa bila je među 4 najbolje i tako ušla u polufinale. Uspjeh o kojem smo maštali: biti među četiri najbolje ekipe u državi poseban je osjećaj.

Na kraju Državnoga natjecanja u debati 4. mjesto ekipno osvojila je OŠ prof. Filipa Lukasa, a učenica  Jagoda Sabljić 1. mjesto u individualnom nastupu. Njihov uspjeh rezultat je rada, razumijevanja, upornosti, ljubavi i podrške roditelja i kolega koji su nas od početka pratili i podržavali. Svatko od njih utkao je zrnce sebe u ovaj uspjeh.

Jagoda, Lucija i Tara naučile su i pokazale što znači zajedništvo i tim.

Jagoda je pokretačica i nositeljica rada u timu. Samo mi koji smo radili s njom,  znamo koliko je truda uložila kako bi postigla ovaj uspjeh. Biti prvi može samo jedan, a ako je itko zaslužio prvo mjesto, onda je to naša Jagoda Sabljić.

Najvažnije je od svega da smo se, uz rad i natjecanje, lijepo zabavili i upoznali  nove prijatelje i Zagreb. Vratili smo se bogatiji, ispunjeni emocijama. Jagoda, Lucija i Tara predstavile su sebe, svoju školu, svoj grad i  Županiju na najljepši mogući način. Hvala im.

Finka Ivanović, pedagoginja i mentorica

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*