Povorka 39. Dječjeg krnjevala

Povorka 39. Dječjeg krnjevala

U nedjelju, 16. veljače 2020. godine održala se 39. povorka Dječjeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. Sada već tradicionalno su pored brojnih kaštelanskih vrtića sudjelovali su i učenici OŠ Bijaći iz Kaštel Novoga, OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića i OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog.

Iz naše škole je bilo prijavljeno ukupno 4 točke učenika od prvog do trećeg razreda. Sudjelovali su učenici 1.b, 1.c, 2.a i 2.c, 3.b i 3.c. Vesela i šarolika povorka započela je svoje kretanje od Lucijinog puta u K. Štafiliću te se kretala donjokaštelanskom rivom do parkirališta u Kaštel Starome. Tamo su točke najavljivane i predstavljane malo detaljnije.

Učenici 1.b i 2.a su uprizorili različita zanimanja  u točci pod nazivom „Kad odrastem bit ću…“, učenici 1.c i 2.c razreda predstavljali su „Vesele oblake“, dok su učenici 3.b bili „Smajlići“, a 3.c  „Starinski svatovi„. Odmah su svi sudionici povorke dobili krafne i sokove kako bi se osladili i okrijepili na kraju „puta“.

Uslijedio je kraći program koji se sastojao od čitanja šala u izvedbi učenika 2.a i 3.b naše škole te nastup dvoje žonglera. Po završetku programa uslijedilo je spaljivanje dječjeg krnje – Uši na češlju za čišćenje ušiju i gnjida na „plažici“ pored spomenika na rivi. Osuda je glasila: „Kriv je što je živ!“
Vrijeme je na maškarama bilo izuzetno lijepo, toplo i sunčano, pravo proljetno, iako smo u srcu zime.  Lijepo smo se zabavili, družili i zagrijali za ostale dane maškara koje će svoj vrhunac doživjeti na pokladni utorak 25. veljače.

 

Učiteljica Melita Grgantov

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*