PROJEKT – RAZGLEDNICA MOGA ZAVIČAJA

PROJEKT – RAZGLEDNICA MOGA ZAVIČAJA

2.a razred je prošlu školsku godinu  sudjelovao u projektu „Slikovnica moga zavičaja, grada i razreda“ zajedno s još sedamdeset drugih razreda Republike Hrvatske. Ove godine  3.a razred sudjeluje u projektu „Razglednica moga zavičaja„ s oko stotinu trećih i četvrtih razreda Republike Hrvatske.

Ovaj projekt je zamišljen kao nastavak Slikovnice pa se u njega uključilo puno razreda koji su i prošle godine sudjelovali . Namjena projekta je potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj. Odabranim aktivnostima učenici će učiti o svom zavičaju kroz istraživački rad, a zatim svoje radove predstaviti učenicima drugih škola uključenih u projekt.

Kroz cijelu školsku  godinu učenici istražuju predložene teme. Potrebno je obraditi 4 teme, a  3.a razred odlučio je predstaviti:  kulturne znamenitosti,  glazbu i  blagdane u Kaštelima te zavičaj kroz godišnja doba.

Učenici fotografiraju te zajedno s učiteljicom obrađuju fotografije i  izrađuju e-razglednice koje šalju  već dodijeljenim školama. Također istražuju i putem interneta, crtaju, slikaju, izrađuju plakate i razglednice koje potom šalju poštom.  Cilj je da djeca kroz nastavu upoznaju, uspoređuju i uočavaju sličnosti i razlike među zavičajima.

Učenici su fotografirali školski vrt u jesen te berbu maslina i tom prigodom poslali svoje prve e-razglednice.  Također su zabilježili božićne običaje u svojoj školi te potom izradili božićne razglednice koje su poslali poštom.

U sklopu  nastave glazbene kulture istraživali su o glazbi u Kaštelima i napravili razglednice s tom temom. Dio razglednica  se šalje i putem prošlogodišnje Slikovnice. Slikovnica se vratila popunjena u naš razred gdje smo imali priliku pregledati uratke ostalih razreda i škole.

Mi smo također dobili mnoštvo e-razglednica iz drugih škola, a posebno u vrijeme blagdana, no neke su nam i pristigle poštom.

Učenici se puno vesele ovakvom načinu učenja i veselo iščekuju iduće zadatke i razglednice.

U galeriji pogledajte neke od razglednica.

Učiteljica Ljubica Klanac

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*