34. povorka dičijih maškara

34. povorka dičijih maškara

U nedjelju, 8. veljače 2015. godine održana je povorka 34. dičijih maškara u organizaciji KKU “Poklade” iz Donjih Kaštela. Sudjelovale su grupe iz brojnih kaštelanskih vrtića i osnovnih škola iz K. Staroga, K. Novoga i K. Lukšića. Unatoč nepredvidljivom vremenu i neizvjesnosti do posljednjeg trenutka hoće li povorka krenuti iz Lucijinog puta u K. Štafiliću ili će zbog nekoliko kapi kiše sve biti u sportskoj dvorani u K. Starome, pobijedila je prva varijanta.
Tako smo u žurbi i šušuru ipak startali iz Kaštel Štafilića i hrabro kročili donjokaštelanskom rivom sve do Kaštel Staoga. Točnije išli smo do sadašnjeg parkirališta na prostoru nekadašnjeg Plavog Jadrana i kina u K. Starome kojih se sjećaju neki malo stariji, bolje rečeno roditelji današnjih učenika.

Sudjelovali su učenici 1. a, b i c razreda s točkom LIKOVI IZ CRTIĆA, potom učenici 2.a točkom POSPANI ĐACI, učenici 3.b i c točkom TVOJE LICE ZVUČI POZNATO, učenici 4. b točkom CIRKUS, 5. a točkom TURISTI i 6. b točkom MISS UNIVERSE RADOSICHA.

Nakon najavljivanja svake od točaka smjestili smo se na naše mjesto na “parkiralištu” te se sladili krafnama i ledenim čajem. Zabavljali smo se prateći prigodni program i družeći uz igru i smijeh. Krnje, koji je predstavljao PRAZNI TAKUJIN ( NOVČANIK) spaljen je na rivi uz sjetne poglede malih i malo većih maškarica. Dok je bura u jačanju nosila posljednje komade pepela spaljenog krnje, šaroliko društvo je u pratnji roditelja i bližnjih polako napuštalo centralno mjesto maškaranih događanja.
Veselimo se 35. malim maškarama iduće godine, a do tada nam ostaju velike maškare na pokladni utorak 17. veljače ove godine! Vidimo se tamo!

učiteljica Melita Grgantov

mkrtz 6

mk 13

mk avdgd6

mk 9

mk 2

mk 4

mk 5mk 7mk iid7mka 4

 mkrt 6mkre 5

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*