43. Dičiji krnjeval KKU Poklade

43. Dičiji krnjeval KKU Poklade

Ove nedjelje 4. veljače 2024. godine održala se povorka 43. Dičijeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. Vrijeme je na maškarama bilo pravo proljetno, izuzetno lijepo, vedro i toplo, kao da je zima davno završila.

U povorci malih maškara već tradicionalno sudjeluju Kaštelanske mažoretkinje, učenici OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, OŠ Bijaći iz Kaštel Novoga i OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića te brojni kaštelanski i gostujući vrtići.

Našu školu predstavili su učenici 2.a, 2.b i 3.b razreda s točkom Ludi šeširi  u pratnji učiteljica Melite Grgantov i Lenke Biuk te  učenici 5.a s točkom Joker. Drugašima i trećašima su se pridružila i mlađa, ali i neka starija braća i sestre kako bi točka bila što bogatija i veselija.

Maškarana povorka započela je svoje kretanje malo iza 13 sati od Lucijinog puta (točnije samog njegovog početka zbog radova) u K. Štafiliću te se kretala donjokaštelanskom rivom do parkirališta u Kaštel Starome. Tamo su točke najavljivale i predstavljale članice KKU Poklade, Ana Šegvić i Josipa Treselj.  S njima  su na pozornici bili i mala kraljica i mali kralj dičijeg krnjavala.

Svi sudionici povorke na kraju puta dobili su krafne i sokove kako bi se osladili i okrijepili. Uslijedio je kraći program u kojem su male mažoretkinje otplesale jednu točku na prigodnu pjesmu o maškarama, a učenici 2.a  su čitali glende i šale.  Potom je nastupio klaun Šarenko i Čarobni animatori koji su sve prisutne uveseljavali svojim nastupom punim pjesme, plesa, humora i čarolije.

Kao i svake godine na kraju se čita osuda krnji. Ove godine je to bio „stup srama“ na kojem su djeca na papirima prikačila svoje razne probleme i ružne riječi koje ih vrijeđaju. Krnjo je spaljen, a s njime i sve ono ružno što je na njemu bilo zapisano.

Dan je bio divan i za pamćenje još dugo. U tome će nam pomoći i brojne fotografije i videa koje su snimile tete, mame, učiteljice, profesionalni fotografi i dr.

Iduće godine smo sigurno opet u povorci malih maškara, nadamo se u još većem broju. Već smišljamo što bismo mogli predstavljati i skupljamo glende i šale koje ćemo čitati na pozornici.

  1. veljače je pokladni utorak, pa ćemo do tada još malo uživati u ovim danima maškara!

 

Učiteljice Melita Grgantov i Lenka Biuk

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*