Čitali smo bajke najmlađima

Čitali smo bajke najmlađima

U mjesecu ožujku se obilježava Svjetski dan pripovijedanja. Riječ je o globalnoj proslavi umijeća usmenoga pripovijedanja, a slavi se svake godine na proljetni ekvinocij. Toga dana ljudi diljem svijeta pripovijedaju i slušaju priče na brojnim jezicima i na brojnim mjestima, tijekom dana i noći. Sudionici dijele svoje priče i nadahnuća, učeći jedni od drugih i stvarajući međusobne kontakte.

Ova međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju zadobila je svoj konačni oblik 2003. godine, od kada se obilježava u više od 25 zemalja na svim kontinentima. Svake se godine, u dogovoru sa sudionicima, odabire tematski okvir priča s kojima se proslavlja ovaj dan.

U školi smo obilježili ovaj dan tako da smo pozvali učenike nižih razreda da dođu u školsku knjižnicu, gdje su im “Mali knjižničari” čitali i pripovijedali zanimljive priče, bajke i basne. Svima je bila zabavno i poučno te su učenici uživali slušajući njima poznate i nepoznate priče koje nadahnjuju i potiču na maštu i stvaralačku kreativnost.

ajdskd1

abcr5221

ajsd1223

kahgff112 ssddww3499

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*