eTIMSS ispitivanje

 eTIMSS ispitivanje

eTIMSS ispitivanje

22.3.2018.g.vrši se eTIMSS ispitivanje za učenike 4.b i 4.d razreda na računalima. Svi smo s iščekivanjem čekali taj četvrtak. Prvo smo ušli u učionicu u kojoj smo nešto crtali, a zatim smo išli u učionicu u kojoj su bili laptopi. Svatko je imao svoj laptop. Prvo rješavanje trajalo je 36 minuta i rješavali smo matematiku dok neki prirodu. Pitanja su bila raznovrsna, ali zanimljiva i laka. Nakon velikog odmora rješavali smo drugi dio također 36 minuta. Kada smo se vratili s drugog odmora knjižničar nas je upozorio da imamo kratku anketu u kojoj smo rješavali pitanja o ispitu, laptopima i drugim stvarima. Zadnji ispit bio je na papiru u kojem smo morali iznositi svoje mišljenje. Dan smo već završili pričajući doživljaje i raspravom. Taj dan nam je bio najbolji školski dan. Nadamo se da će ih biti još.

Laura Dželalija, 4.d

 

Školsko ispitivanje eTIMSS

Kad sam se probudio znao sam da danas ne nosimo knjige već samo pernicu i marendu. Došli smo u školu, tamo nas je čekala učiteljica i ušli smo u učionicu gdje smo crtali. Nakon nekog vremena ušli smo u sljedeću učionicu i tamo započeli sa ispitivanjem. Naš knjižničar nam je govorio upute i lozinke za laptope. Onda smo krenuli s rješavanjem prvog dijela ispitivanja. Poslije toga smo imali pauzu, a zatim smo opet radili na laptopima. Imali smo drugu, malo kraću pauzu. Nakon pauze smo trebali ispuniti upitnik koji je bio na papiru. Kad smo ispunili upitnik išli smo u razred u kojem smo crtali i tamo smo imali malu raspravu na temu: „Papir i olovka ili laptopi kao sredstvo učenja“. Neki učenici su bili za papir i olovku, a drugi za laptope. Većina grupa koje su bile za papir i olovku su pobijedile.

Josip Rogulj, 4.d

 

Učeničko ispitivanje

Došao je i taj dan! Dan kada nismo imali nastavu, ali smo zato imali eTIMSS ispitivanje iz matematike i prirode i društva. Mnogo sam se veselio ispitivanju jer se provodilo na laptopima. Učiteljica nas je uputila prema razredu u kojem su nas dočekali laptopi. Oduševio sam se ugledavši moje ime i prezime na njemu, poželio mi je dobrodošlicu. Knjižničar nam je sve jasno objasnio. Počeli smo rješavati, a za rješavanje smo imali 36 minuta. Neka pitanja nisam znao, ali sam ih ipak riješio. Nakon riješenih zadataka išli smo na odmor pojesti užinu. Bio sam sretan jer smo na odmoru bili sami bez drugih učenika. Vratili smo se u učionicu na rješavanje drugog dijela zadataka. Većinom sam znao sva pitanja jer su bila iz područja matematike koju jako volim. Preostalo vrijeme sam posvetio čitanju časopisa Moj planet koji mi se dopao. Kad su svi učenici završili pozdravili smo se s grupom iz Zagreba koja je bila zadužena za organizaciju. Za kraj smo rješavali upitnik koji je bio namijenjen nama. To je bio moj najdraži dan u školi u ovom polugodištu.

Jakov Đirlić, 4.d

 

Dan iz snova

Dana 22.3.2018. (četvrtak), imali smo nastavu iz snova. Došli smo u školu i ušli u učionicu u kojoj smo crtali. Veselili smo se tome zanimljivom događaju pisanja na laptopima. Kada smo nacrtali crteže po nas je došla učiteljica da idemo u učionicu u kojoj su laptopi. Tamo smo se upoznali sa gospodinom Petrom koji je iz Zagreba i obavlja to ispitivanje. Knjižničar nam je 30 minuta čitao upute, a onda smo 36 minuta rješavali prvi dio testa. Kada smo završili imali smo pauzu od 20 minuta. Nakon pauze smo 36 minuta rješavali drugi dio testa. Onda smo opet imali pauzu od 15 minuta. Kasnije smo rješavali upitnik, ali s olovkom i ovaj put smo imali 5 minuta. Kad smo sve završili pozdravili smo gospodina iz Zagreba i vratili se u učionicu u kojoj smo crtali i imali smo raspravu. Meni se ovaj drugačiji način rješavanja jako svidio. Svidjelo mi se to što smo pisali na laptopima i želim da tako ostane, ali to je nemoguće, možda u budućnosti. Ti zadatci su mi se jako svidjeli zato što su bili zanimljivi i zabavni. Bilo je dobro i to što smo imali dovoljno vremena za riješiti zadatke. Kasnije kada smo radili s olovkom svidjela su mi se pitanja. Voljela bih da opet tako radimo s laptopima.

Mihaela Ćorić, 4.d

Dojmovi učenika 4. b o eTIMMS istraživanju

Dunja Kovačev: – Prvog dana proljeća koje je osvanulo vjetrovito ušli smo u učionicu.

Mia Grgantov: – Tamo su nas dočekali ravnatelj, pedagoginja, psihologinja i mladi istraživači. Objasnili su nam što da radimo i kakve ćemo zadatke imati, a zatim smo počeli tipkati. Dva dijela ispita smo radili na računalu, a jedan dio olovkom na papiru. Dobili smo i upitnik za roditelje koji smo sutra vratili u školu. Volim upitnike koji nemaju točan odgovor. Dobro sam se zabavila. Bio je to dan za pamćenje!

Mirjam Vrtlar: – Na početku nas je pozdravio ravnatelj. Osjećala sam se ugodno, kao da sam poduzetnica, a ravnatelj dobar šef. Prvo što sam ugledala bio je ekran računala s mojim imenom i zanimljivim zadacima koji su mi se jako svidjeli.

Monika Lovrić: – Osjećala sam se kao prava informatičarka.

Sara Ukić: – Ovo mi je bio jedan od najzanimljivijih satova.

Marta Antonov: – Neki od nas naučili su nešto novo, dok su drugi to već znali. Svi smo bili mirni. Nismo ometali druge i bili smo udubljeni u zadatke. Taj dan smo svi izgledali kao poduzetnici.

Sara Juras: – Jako mi se svidjelo što smo zadatke rješavali na računalu. Neki složeni zadaci potaknuli su me da i sama smislim poneki zadatak.

Vinko Boko: – Nisam očekivao da će me računalo pozdraviti. U tom trenutku osjećao sam se kao šef neke firme. Naučili smo nešto novo!

Marino Balov: – Bilo je zabavno, uzbudljivo i poučno.

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*