Dječje maškare 2019.

Dječje maškare 2019.

U nedjelju, 24. veljače 2019. godine održala se 38. povorka Dječjeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. Nakon izrazito burne i olujne subote, vrijeme je radilo za nas.  Vedar i sunčan dan bio je kao stvoren za prošetati donjokaštelanskom rivom.

Sudjelovali su i učenici OŠ Bijaći iz Kaštel Novoga, OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića i OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog te brojni kaštelanski vrtići.

Učenici naše škole su imali prijavljeno ukupno 5 točaka od prvog do petog razreda. Svojim šarolikim prisutstvom povorku su uveličali učenici 1.a, b i c, 2.b, c i d, 4 b, 5.a i b te poneki njihov rođak , brat i sestra. Kao i svake godine vesela maškarana povorka započela je svoje kretanje od Lucijinog puta u K. Štafiliću te se kretala donjokaštelanskom rivom do parkirališta u Kaštel Starome. Povorka je kao i uvijek praćena brojnim gledateljstvom sastavljenim od naših dragih roditelja, baka i djedova, ujaka, stričeva, teta, susjeda, prijatelja, rođaka i svih drugih naših dragih sugrađana. Budno su svi praćeni očima i prisutstvom svojih učiteljica i teta, ali i članova KKU Poklade. Sve su točke najavljivane i predstavljane.

Odmah su svi sudionici povorke dobili krafne i sokove kako bi se osladili i okrijepili na kraju „puta“. Nakon što su se sve točke posložile na svoja mjesta uslijedio je kratki prigodni program u kojem su učenici 1.a i 2.b naše škole čitali šale te učenici 3. razreda OŠ Ostrog  otplesali ples na pjesmu Morenada. Djeca iz dječjeg vrtića Radun predstavila su se kratkom recitaciijom. Uslijedila je osuda i paljenje dječjeg krnje koji je ove godine bila petarda.

U veselom ozračju brojna djeca i njihova starija pratnja popratili su paljenje dječjeg krnje te se polako razišli. Kao i svake godine i ove smo dobili brojne nove ideje i polet za sudjelovanje i u idućim maškarama. Do tada neka rastu i stvaraju se razne ideje, a što će tko dogodine predstavljati, dođite i gledajte nas!

Učiteljica Melita Grgantov

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*