Državno Natjecanje u debati – naši debatanti sjaje na debatnom nebu  osvojili su 2. mjesto u individualnom nastupu te 3. i 4. mjesto ekipno

Državno Natjecanje u debati – naši debatanti sjaje na debatnom nebu osvojili su 2. mjesto u individualnom nastupu te 3. i 4. mjesto ekipno

Iz naše škole pozvane su čak dvije ekipe, Kaštela 1 i Kaštela 2.

Teza državnog Natjecanja  glasila je: ,, Kultura otkazivanja (cancel kultura) donosi vise štete nego koristi“. Uz zadanu tezu debatiralo se i na add hoc tezu koja je u polufinalu glasila: „Treba sankcionirati političare koji ne ispune svoja predizborna obećanja“.

Na državnu razinu Natjecanja u debati pozvano je 16 ekipa, među kojima je 5 ekipa iz Splita i okolice.

Što se tiče uspjeha naših ekipa, moramo istaknuti njihov marljivi rad i trud zadnjih nekoliko godina. Od same objave teze naši su se debatanti uporno i vrijedno spremali za državno Natjecanje. U tomu im je pomagala jedna od najboljih hrvatskih debatantica, naše bivša učenica Jagoda Sabljić. Izgleda da se trud isplatio!

Za tim Kaštela 1 nastupile su: Tonka Bavčević (1.govornik), Angelina Radić (2.govornik) i Monika Vilić (3.govornik).

Kaštela 1 su samo natjecanje počela pobjedom debate na zadanu tezu protiv riječke  ekipe Kozala 1. Nakon toga uslijedila je pobjeda nad splitskom ekipom Kamen 2 također u debati na zadanu tezu. Uslijedila je i pobjeda protiv zagrebačke ekipe Pavleki Herc u add hoc debati. U četvrt finalu uslijedila je add hoc debata protiv zagrebačke ekipe Pavleki Pik koju su Kaštela 1 također pobijedili. U samome polufinalu Kaštela 1 izgubila su od ekipe Pavleki Pik i zauzeli treće ekipno  mjesto u državi.

Kaštela 1 su također imala odličan individualan rezultat, naime Angelina Radić i Tonka Bavčević dijele drugo individualno mjesto. Čestitamo!

Za tim Kaštela 2 nastupili su: Roko Bojanić (1.govornik), Ivana Čondić Begov (2.govornik) i Diana Brko (3.govornik).

Kaštela 2 natjecanje su započela pobjedom u debati na regularnu tezu protiv splitske ekipe Kamen 2. Uslijedila je pobjeda nad ekipom Augustinčići 3 u debati na regularnu tezu. U add hoc debati koja je uslijedila Kaštela 2 pobijedili su zagrebačku ekipu Pavleki Karo. Uslijedila je  i pobjeda nad ekipom Ecinaro Ananasići u add hoc debati. U polufinalu uslijedio je poraz protiv ekipe Mladost 1. Kaštela 2 su timski zauzeli 4.mjesto u državi. Čestitamo!

Osim debatanata koji su ostvarili fantastičan uspjeh, čestitali bismo našoj mentorici i pedagoginji škole Finki Ivanović koja je uz mnogo truda,  rada i podrške stvorila ovako dobre debatante. Uz mnoge uspjehe i neuspjehe bila je naša najveća podrška.

Također bismo zahvalili debatantici Jagodi Sabljić koja je u svom natrpanom srednjoškolskom rasporedu punom debata, ali i škole, izdvojila vrijeme da usmjeri naše debatante na put kojim trebaju ići kako bi što bolje razumjeli zadanu tezu i smisao debate.

Naravno, zahvaljujemo i svim nastavnicima i osoblju koji su doprinijeli samoj provedbi debate.

Još jednom čestitke svima, naši su debatanti okitili školu veseljem i medaljama na čemu će im škola zauvijek biti zahvalna, bravo!

Petra Plazonić, 8.b i Duje Buzov, 8.c

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*