Jednodnevni izlet u NP Krka

Jednodnevni izlet u NP Krka

Tog lijepog svibanjskog dana učenici petih razreda naše škole, skupa sa svojim razrednicima i voditeljima, pošli su na jednodnevni izlet u Nacionalni park Krka. Putovanje je počelo u 8 sati ujutro te smo nakon vožnje autocestom uskoro stigli u nacionalni park. Tu smo za početak vidjeli stare kamene kuće te prezentacije kroz koje nam je pokazano kako su naši preci pravili kruh te izrađivali razne stvari potrebne za život. Sve je to bilo vrlo dojmljivo. Hodajući potom do poznatih slapova, svi smo se divili prekrasnoj prirodi oko nas. Rijeka Krka stvorila je mnogo manjih i većih slapova koji plijene svojom ljepotom. Učenici su se odmorili i opustili na velikoj zelenoj livadi, a nakon odmora i igre slijedio je ručak. Popodne smo krenuli prema Šibeniku gdje smo se ukrcali u maleni trajekt koji nas je odveo na otok Prvić.

Otok Prvić je prekrasan otok s kristalno čistim morem. Na njemu nema automobila te posvuda vlada mir. Inače na tom otoku se nalazi grob poznatog izumitelja i pisca Fausta Vrančića koji je živio u 16. i 17. stoljeću. Najpoznatiji je kao izumitelj prvog padobrana. Na otoku se nalazi moderni memorijalni centar posvećen njemu i njegovim izumima pa smo uživali gledajući makete njegovih izuma te film o njegovom životu. Nakon posjeta memorijalnom centru učenici su šetali otokom, igrali se i zabavljali.

Nakon posjeta otoku Prviću, trajektom smo se vratili u Šibenik gdje smo razgledali poznatu katedralu sv. Jakova te doznali nešto više o povijesti Šibenika. Uskoro smo se opet ukrcali u autobus te smo stigli u Kaštel Stari u večernjim satima. Bio je to predivan izlet kojeg će svi učenici zacijelo dugo pamtiti.

iz 331

iz 01

iz 112

iz 2

iz 4

iz 4

iz 5

iz 672

iz 55

iz 88

iz 7

iz 8

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*