JESEN U KAŠTELIMA 2023.

JESEN U KAŠTELIMA 2023.

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ove subote, 14. listopada u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu održano je svečano događanje. Program je počeo u 9 sati s pripremanjem prigodnih štandova brojnih vrtića, udruga te osnovnih i srednjih škola.

I naša škola Prof. Filipa Lukasa imala je svoj prigodni štand pun plodova zemlje i raznih pekarskih proizvoda te proizvoda naše učeničke zadruge. Štand su pripremile nastavnica likovne kulture Lidija Čatipović, nastavnica biologije i kemije Ana Bralić te učiteljice razredne nastave Melita Grgantov i Ivana Žaper.

Već 32. godinu za redom, od 1991.g.,  u mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u odgojno – obrazovnim ustanovama.

Ovo je 26. godina kako se isti dani obilježavaju i na nivou grada Kaštela kao jedno jedinstveno događanje u organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i Turističke zajednice grada Kaštela, a sve pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno – obrazovnim ustanovama i udrugama.

U toplom i sunčanom danu svečani program s otvaranjem događanja započeo je u 10 sati blagoslovom kruha i plodova. U programu su sudjelovala djeca dječjih vrtića Kaštela, KUD Ante Zaninović, plesni klubovi, dječje kazalište „Škatula“  i djeca osnovnih škola Kaštela.

Tako su nastupali i učenici 2.a naše škole recitacijom „Što bi danas mogli jesti?“ pod vođenjem svoje učiteljice Melite Grgantov, te učenici 3.b igrokazom “Sveti kruh“  pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žaper.

Program i cijelo događanje završili su oko 13 sati, a prethodno je svim sudionicima podijeljena prigodna zahvalnica.

Učiteljice: Melita Grgantov i Ivana Žaper

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*