Kazališni sat

Kazališni sat

Dana 12.5.2015. godine, u utorak, mi učenici iz Vijeća učenika s našom pedagoginjom išli smo u kino sv. Juraj kako bi pogledali kazališnu predstavu pod nazivom „Kazališni sat“. Predstava je organizirana u sklopu projekta „Kaštel Mali“. To je za nas bila nagrada jer smo uoči božićnih blagdana imali prodajnu izložbu jelkica. Novcem koji smo prikupili platili smo troškove prijevoza.

Išli smo oko 12 sati u K. Sućurac, a kad smo tamo došli sve je bilo spremo za početak. Dvorana je bila puna učenika različitih dobi koji su s nestrpljenjem iščekivali početak.

Predstava „Kazališni sat“ bila je jako poučna, ali u isto vrijeme i zabavna. Nučili smo kako dolazi do nastanka neke predstave i koliko je vremena za to potrebno. Glumci Vinko Mihanović, Nada Kovačević, Slavko Sobin, Siniša Novković i Ivo Perkušić upoznali su nas s funkcioniranjem kazališta i nastankom predstave, od pripreme teksta, odabira glumaca, probi, pa sve do premijere. Na zanimljiv i lako shvatlljiv način saznali smo kako jedan dramski tekst može postati tragedija, komedilja ili drama. Svi smo bili oduševljeni duhovitnom predstavom i načinom na koji smo nešto naučili. Predstava će nam svima još dugo ostati u sjećanju.

Antea Jonjić 6.b

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*