Mala vatrogasna škola

Mala vatrogasna škola

U subotu, 16. travnja učenici 2.a i 2.b odjeljenja počeli su s treninzima u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kaštela u Kaštel Starom. Naime, nakon našeg posjeta vatrogasnom domu u studenom prošle godine dogovorena je buduća suradnja s vatrogascima Kaštela.

Dozapovjednik Špiro Radunić na roditeljskom sastanku u siječnju upoznao je roditelje s radom vatrogasaca sa svim uzrastima pa tako i s najmlađima. Učenicima drugih razreda dana je mogućnost upisa u mladež vatrogasaca. Čekalo se zatopljenje da bi se počelo s treninzima i u mjesecu travnju smo ga i dočekali.
Dječaci  i djevojčice se na treninzima pripremaju za skorašnja vatrogasna natjecanja u svojoj dobnoj skupini. Traži se brzina, snaga, spretnost, preciznost i suradnja unutar tima. Nose se kante vode, pumpa se spremnik s vodom i treba se precizno pogoditi meta (limenka) mlazom vode. Mokro je, živo i veselo i vrlo zabavno. Radujemo se svim budućim treninzima, natjecanjima i putovanjima. Dobili smo pristupnice za upis u članstvo DVD-a “Kaštela” i time postali i službeno “mali vatrogasci”.
učiteljica Melita Grgantov
P1130296
P1130298

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*