Noviteti u gradskoj knjižnici

Noviteti u gradskoj knjižnici

Posjetile smo dječji odjel Gradske knjižnice Kaštela i razgovarale s knjižničarkama koje su nam predstavile neke od novih knjiga u knjižnici! Knjige su to koje će u vama probuditi maštu i kreativnost.

Preporuke za niži uzrast su:

  1. Kakagrad – urnebesno duhovita i maštovita slikovnica prepuna akcije i iznenađenja. Napisao ju je Srđan Dragojević, a ako želite znati nešto više obvezno ju pročitajte.
  2. Maja u školi – Majine pustolovine u školi, priča koja će vam pokazati da škola nije dosadna nego zabavna.
  3. Maja mala vrtlarica – kako naučiti voljeti i štititi prirodu, znati važnost svakog živog bića, razvijati ekološku svijest i odgovornost prema zdravlju? Odgovore saznajte u priči autorice TV vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić.
  4. Žirafe plesati ne znaju – priča autora Giles Andreaea govori o svečanom plesu žirafa u kojemu sudjeluju sve žirafe. Samo jedna kojoj ples nije jača strana ne sudjeluje. Ako hoćete znati što se dogodilo u svijetu žirafa, pročitajte knjigu.
  5. Moraš donijeti šešir – fantastično je komična slikovnica u kojoj je naš junak pozvan na zabavu. No ne bilo kakvu zabavu. Na posebnu zabavu o kojoj ćete više saznati kada pročitate knjigu.
  6. Tigiji i povratak svemirske vještice – u četvrtoj slikovnici o Tigijima nastavlja se priča o svemirskoj vještici i njezinim slugama, koji dolaze na Tigu kako bi ukrali kristale Orgonele. Vjerujem da će vam se slikovnica svidjeti i zato ju pročitajte.

 

Preporuke za viši uzrast su:

  1. Will Wilder: relikvija Strmograda – nestašni i tvrdoglavi dvanaestogodišnji Will Wilder ima nadnaravni dar. Njegov rodni grad Strmograd godinama je čuvala Drevna Relikvija. Kada je Will odlučio posuditi Relikviju, probudio je zle sile i nastali su strašni događaji. O kakvim je događajima riječ, saznat ćete kada pročitate kjnigu.
  2. Priča o novom prezimenu – priča autorice Elene Ferrante govori kako je u proljeće 1996. godine Lila povjerila svojoj prijateljici metalnu kutiju s osam bilježnica. Lila kutiju nije smjela ostaviti kod sebe zbog straha da će ju pronaći njezin muž. Lili je prijateljica obećala da nikad neće otvoriti kutiju. No čim je ušla u vlak otvorila ju je i počela čitati. Ako želite saznati što se krije u bilježnicama pročitajte knjigu.

To su preporuke za vas koji volite čitati knjige. A vjerujemo da će ih pročitati i oni kojima se čitanje ne sviđa. Trebamo zapamtiti da čitanjem obogaćujemo svoj rječnik te poboljšavamo kreativnost i maštu.

Napisale Nilija Labrović i Lucija Brakus

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*