OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

Dan škole slavimo 29. travnja, na rođendan prof. Filipa Lukasa, po kojem naša škola nosi ime.

U ime Dana škole cijeli tjedan održavala su se različita sportska natjecanja u našoj školskoj dvorani kako bi se pripremili i uveličali samu proslavu.

Centralna proslava Dana škole upriličena je svečanom priredbom u holu škole. Priredba je započela himnom Republike Hrvatske u izvođenju školskog zbora pod vođenjem nastavnice glazbene kulture Irene Pere. Uslijedio je govor ravnateljice Nives Vilić u kojem smo imali priliku čuti čestitku upućenu povodom Dana škole. U okviru čestitke ravnateljica je navela brojne uspjehe naših učenika u raznim područjima od sporta do debate. Također je ravnateljica istaknula i sudjelovanje u projektima E – Twinning i Erasmus + u okviru kojih je ostvarena suradnju s učenicima i nastavnicima iz Grčke, Slovačke i Portugala. Puno toga je napravljeno i po pitanju uređenja školskog okoliša, u humanitarnim akcijama i dr.

Program se nastavlja nizom točaka u kojima smo čuli i mali zbor pod vođenjem učiteljice Marije Sarajčev, pjesmu na njemačkom jeziku učenika koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika pod vođenjem nastavnice Katarine Ivanović, recitacije učenice 2.b Leone Vrkić i učenice 6.a Karle Smoljo te dramski igrokaz na engleskom jeziku učenika dramske grupe pod vođenjem nastavnice Anamarije Botić. Na kraju programa nastupile su učiteljice i nastavnice naše škole s klapskom pjesmom Ružo crvena.

Priredbu je s učenicima i učiteljicama i nastavnicama pripremila nastavnica hrvatskog jezika Fani Ševo.

U veselom raspoloženju učenici i roditelji te učiteljice, nastavnice i nastavnici su se pozdravili s izvođačima glasnim pljeskom!

Tekst i fotografije: učiteljica Melita Grgantov

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*