Posjet muzeju i gradskoj upravi na Dan učitelja

Posjet muzeju i gradskoj upravi na Dan učitelja

Na sam Dan učitelja, u srijedu 5. listopada učenici 3. a i 3.b sa svojim učiteljicama Melitom Grgantov i Nadom Bralić uputili su se u Kaštel Sućurac.

Razlog nije bio obilježavanje Dana učitelja, već izvanučionička nastava u Muzeju grada Kaštela i u Gradskoj upravi.
U Muzeju grada Kaštela u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu posjetili smo izložbu maketa kaštelanskih utvrda autora Zorana Perana, našeg sumještana iz Kaštel Starog.
Na samo početku imali smo čast da nam sam autor govori o svojim maketama, kako utvrda tako i o jedinoj maketi broda – galije koja je sudjelovala u bitci kod Lepanta. Potom nas je muzejska pedagoginja Antonija Biliškov pobliže upoznala s brojnim detaljima vezanim uz povijest Kaštela , a sve vezano uz izložene makete. U radionici smo rješavali križaljku i osmosmjerku s novousvojenim pojmovima i odlično se zabavili.
Istražili smo i centar Kaštel Sućurca, prošetali sunčanom rivom, vidjeli mjesnu crkvu, školu, vrtić, a potom i zgradu Gradske uprave koju smo i posjetili.
U Gradskoj upravi nas je dočekao dogradonačelnik  Zoran Bonacin, tajnica gradonačelnika i još nekoliko djelatnica. Učenici su posjetili gradsku vijećnicu i ured gradonačelnika. Dogradonačelnik i tajnica su ljubazno odgovarali na naša pitanja te smo u vedrom raspoloženju napustili zgradu.
Prepuni dojmova i novih spoznaja vratili smo se u našu školu.
Otkrili smo da se ne uči samo u školi i da nam učitelji mogu biti i  umjetnici, djelatnici muzeja i gradske uprave i svi ostali koji su spremni odgovarati na naša pitanja i pokazati nam razne zanimljivosti.
Tako smo zaokružili i cijelu priču vezanu uz Dan učitelja s kojom je i započeo ovaj članak.
učiteljica Melita Grgantov
p1140048
p1140051
p1140013
p1140046
p1140043
p1140044

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*