Posjet područnoj školi u Prgometu

Posjet područnoj školi u Prgometu

Posjet područnoj školi u Prgometu

Dana 7. 6. 2017. godine Vijeće učenika našlo se na željezničkoj stanici u Kaštel Starom. Vlakom smo išli do Prgometa i natrag. Kada smo došli pedagogica Finka rasporedila nas je u razrede. Lijepo smo se zabavili i naučili smo mnogo toga. Nakon prekrasno provedenog jutra u Prgometu sretno smo se vlakom vratili u Kaštel Stari.

Antea Bilić 2. c

Posjet područnoj školi u Prgometu

U srijedu dana 7. 6. 2017. godine Vijeće učenika išlo je u područnu školu u Prgometu. Sastali smo se na željezničkoj stanici u Kaštel Starom i ukrcali se na vlak koji je upotpunio doživljaj jer je nekima to bila prva vožnja vlakom. Kada smo nakon kratke vožnje došli do Prgometa ušli smo u školu i raspodijelili se u razredne odjele. Bilo je zanimljivo vidjeti njihovu raspodjelu razreda jer je u potpunosti drugačija nego naša. Učenici su veseli i zaigrani. Upoznali smo se s njima, igrali se, gledali, pričali… Bilo je toliko zabavno da smo se puni emocija i doživljaja, ali s tugom u srcu jer se pozdravljamo s novim prijateljima, vratili vlakom do Kaštel Staroga.

Anđela Bilić, 4.d

 

Posjet područnoj školi Prgomet

Posjet područnoj školi Prgomet bio je odličan. Mnogi od nas bili su vrlo tužni kada smo se morali vratiti u Kaštel Stari. Tamo smo se jako zabavili, upoznali nove prijatelje, družili se i smijali. Upoznali smo njihov program učenja te njihove nastavnike. Oni su nas lijepo ugostili i prihvatili.

U razredu ih je vrlo malo, ali su jako povezani, najbolji prijatelji. Za vrijeme malih i velikog odmora svi se druže, nije bitno jesu li prvaši, trećaši ili osmaši. Kada smo tek stigli bili smo sramežljivi, ukipljeni, ali smo se nakon nekog vremena oslobodili. Svi su vrlo otvoreni i šaljivi. Razgovarali smo o učiteljima, predmetima te prijateljima iz razreda. Pri kraju dana izmjenjivali smo brojeve telefona i dogovarali sljedeći susret. I kada je došlo vrijeme za rastanak, svi su nam mahali i pozdravljali nas. Na željezničkoj smo se stanici dogovarali kada ćemo ih ponovno posjetiti.

Ta je škola nekad brojala 500 učenika, a danas ih ima samo 30. Iako mala, mjesto je na kojem učiš, ali i stvaraš nova prijateljstva. Škola je zasnovana na jakim temeljima i dok ima dobre volje i nade iz njenih će učionica uvijek odzvanjati smijeh.

Napisala:

Iris Plazonić

 

Vijeće učenika u Prgometu

Ujutro  smo krenuli s pedagoginjom u posjet našoj područnoj školi u Prgometu. Vožnja vlakom iz Kaštel Starog do Prgometa meni je bila vrlo lijepa. Bio je sunčan proljetni dan. Onda smo došli. Malo smo igrali nogomet na livadi pa smo ušli u školu. «Prvaši» i «trećaši» su ušli u učionicu  trećeg razreda. Tamo ima samo par učenika. Radili smo ribice za priredbu za kraj nastavne godine. Ribice su bile vrlo lijepe. Djeca su se veselila i družila. Pa je došlo vrijeme za veliki odmor. Opet smo igrali nogomet. Zvonilo je zvono za kraj velikog odmora. Ušli smo u dvoranu i malo smo igrali graničara. Njihova učiteljica je rekla:“Tko hoće neka ide vani igrati nogomet“. Kada smo završili sa tjelesnim ušli smo u razred i vježbali matematiku. Onda je došla naša pedagoginja u razred da vidi kako nam je i kako se družimo sa svojim vršnjacima. Pa smo se rastali i krenuli na stanicu čekati vlak. Stanica je blizu škole. Učiteljica kod koje sam ja bio išla je s nama u Kaštel Stari. Vlak je došao i svi smo se ukrcali. Povratak je bio vrlo lijep. Kada smo došli,  mene je mama čekala na željezničkoj stanici. Svi smo izašli. Neki su se ukrcali zajedno u aute, a neki su išli pješice kući. Nadam  se da je svima bilo lijepo kao meni.

 

Josip Jadrić 3.c

 

POSJET VIJEĆA UČENIKA PŠ PRGOMET

Dana 7.6.2017. Vijeće učenika, zajedno s pedagoginjom  Finkom Ivanović i pedagoginjom pripravnicom Mateom Ivić, posjetilo je PŠ u Prgometu.

Iz škole smo krenuli do željezničke stanice gdje smo kupili karte i vozili se vlakom do Prgometa.

Kada smo stigli, učitelji i učenici su nas lijepo dočekali  i ugostili. U toj školi  nema petog  razreda. Prvi  i treći razred boravili su u učionici prvog razreda, a drugaši  i četvrtaši su se pridružili drugašima i četvrtašima, dok su petaši i šestaši išli kod šestog  razreda. Sedmaši i osmaši posjetili su osmi razred.

Imali smo uobičajenu  nastavu, kao i u našoj školi. Na velikom odmoru u blizini škole nema dućana gdje djeca mogu kupiti marendu već dolazi mali kombi gdje djeca kupuju pecivo.

Sprijateljili smo se učenicima u školi i bilo nam je teško rastati se od novih prijatelja , ali smo obećali da ćemo se ponovno vidjeti.

Natrag u Kaštel Stari opet smo krenuli vlakom. Bio je to jako lijep izlet i novo iskustvo kojim smo upoznali drugačiji način organiziranja nastave i stekli nova poznanstva.

 

Petra Ćurak 4.a

 

Posjet Vijeća učenika našoj područnoj školi u Prgometu

Svanuo je lijep i sunčan dan. Za našu malu školu veoma poseban dan. Iz Kaštel Starog stigli su nam naši prijatelji iz Vijeća učenika u pratnji s pedagoginjom i njenom pripravnicom.

U školi je vladalo veliko uzbuđenje, ali ubrzo smo svi postali kao jedno. Našom malom školom iznenada je zavladala neobična graja. Na školskim hodnicima odjednom nas je bilo jako puno.

Nakon dočeka svi smo se smjestili po razredima i pratili nastavu sa svojim vršnjacima. Vrijeme je jako brzo proletjelo. Imali smo mnogo zajedničkih tema i interesa.

Kad se približio trenutak rastanka bili smo jako tužni. Opraštali smo se ispred škole i srdačno pozvali naše drage prijatelje da nam opet dođu u posjetu.

U našoj školi danima se još pričalo o tom događaju. Učenici, ali i učitelji bili su puni pozitivnih dojmova. Sklopila su se nova prijateljstva, rodile nove ljubavi i naučilo ponešto novo. Ovo je sigurno bio dan koji nikada nećemo zaboraviti, ali i dan koji vrijedi ponoviti.

 

Darija Milas, voditeljica područne škole

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*