Priroda se obukla u bijelo ruho

Priroda se obukla u bijelo ruho

Jednoga dana išao sam planinariti. Ali odjednom je pao prvi zimski snijeg.

Bio sam uzbuđen. Primijetio sam da je ptičica zapela na drvetu. Bila je ozlijeđena. Spasio sam je i nastavio planinariti. Dok sam šetao vidio sam malu kućicu. Ugledao sam peć kroz prozor. Kada sam ušao unutra primijetio sam snjegovića kako se topi od vrućine. Brzo sam uzeo snjegovića i spasio ga. Nakon toga sam nastavio sa šetnjom.

Priroda se pretvorila u kristalno, bijelo ruho. Bio sam sretan u ovoj snježnoj avanturi.

 

Toni Ljubić i Matej Mršić

 

 

Priroda se obukla u bijelo ruho

Jednog zimskog jutra šetala sam se šumom. Primijetila sam da priroda nije ista kao u jesen, nego je bila prekrivena bijelim ruhom.

Ugledala sam hladni potočić koji se smrznuo. Vidjela sam prijateljicu  koja je isto razgledavala smrznutu šumu. Pozdravila sam je i šetajući smo razgovarale o prekrasnoj šumi. Ubrzo smo stigle do male kolibe i osjetile smo miris tople, bakine juhe s njokima. Pokucale smo na vrata i ukućani su nas primili. Dopustili su nam da ugrijemo promrzle ruke i da pojedemo malo juhe. Zahvalile smo ukućanima i otišle smo svaka svojoj kući.

Osjećale smo se sretno i veselo.

 

Laura Ilić i Gita Prutina

 

 

 

Priroda se obukla u bijelo ruho

Jednog jutra snježne pahulje su obojale šumu u bijelu boju. Mraz je zaledio more i pretvorio ga u kristalno klizalište.

Kada su se djeca probudila ugledala su šumu punu kristalnih pahuljica. Odjenuli su se u zimsku odjeću i otišli na ulicu raditi snjegovića. Dok su se šetali ulicom osjetili su miris bakine, tople juhe. Pošli su do bakine kuće, sjeli su kraj kamina s toplom vatricom i pojeli njenu toplu juhicu. Kroz prozor se vidjela šuma ogrnuta snježnim ogrtačem.

Sva djeca su bila sretna i vesela kao i mi.

Mihaela Dželalija, Lucija Gotovac i Lana Samardžić

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*