Projektni dan 2015.

Projektni dan 2015.

Dana 20. 3. u našoj školi je održan projektni dan. To je običaj naše škole koji je jako zanimljiv i poučan te tako svake godine naučimo nešto novo. Ove je godina tema projektnog dana bila “Zdrava hrana”.

Učenici 6. a i 6. b razreda pripremili su nam izlaganje na temu “Voće”. Učenici su na početku u svojim prezentacijama iznijeli zanimljivosti i korisne informacije o voću, te posebno o egzotičnom voću. Naučili smo koje voće daje najviše energije, zašto je ono zdravo za jesti itd., a bilo je riječi i o južnom voću kao što je mango, ananas, avokado, banana i slično. Pričali smo i o orašastom voću te o suhim i mesnatim plodovima. Na kraju prezentacije zabavili smo se uz igru asocijacije u kojoj su đaci imali priliku iznijeti svoje znanje. Za kraj, učenici su sam pripremili svježu limunadu i ukusnu voćnu salatu koju smo svi mogli probati. Lijepo smo se zabavili kušajući te voćne poslastice.

pd 4

Učenici 7. a razreda su pripremili “anketu” od 3 pitanja, a onda je dobrovoljac iz publike uzet za “pokus”. Stavili su mu povez na oči i dali mu da kuša dva različita kruha kako bi nam dokazali koji je kruh zdraviji i ukusniji. Zatim su učenicima podijeljene 3 vrste brašna kako bi se vidjelo znaju li učenici razlikovati integralno, bijelo i polubijelo brašno. Onda su dva učenika smiksala mrkvu i ciklu u velikom mikseru te su nam pripremili voćni sok, a kasnije je bilo i grožđica, čipsa od banane te oraha i badema. Naučili smo i 10 zlatnih pravila koja nam mogu pomoći u prehrani i biranju namirnica iz trgovina.

pd 3

Osim spomenutih razreda, u projektnom danu sudjelovali su i ostali razredi naše škole s raznim zanimljivim prezentacijama i pripremanjem zdrave hrane. Sve u svemu bio je ovo još jedan zanimljiv i vrlo poučan projektni dan u kojem su svi mogli naučiti nešto novo i kušati razna zdrava jela.

Karmen Rudelj i Ana Balov, 6. b

pd 5pd 6pd 7pd 8pd 9pd 11pd 13pd 14pd 16pd 17pd 111pd 112

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*