Razgovor s odbojkašicom Marijom Prkut

 

Marija Prkut je učenica naše škole koja ide u 6. razred te je uz to i odlična odbojkašica. Odbojku trenira već dvije godine. Uspješna je u tom sportu i jako je zadovoljna ekipom i trenerima. Voli taj sport, a sada ćemo doznati i zašto.

Zbog čega si se odlučila upisati na odbojku?

U četvrtom razredu sam išla na sportsku grupu dok je s druge strane paravana bio trening odbojke. Promatrala sam kako treniraju i svidjelo mi se. Vidjela sam da su ekipa i trener odlični. Upisala sam se na prvi trening u drugom polugodištu četvrtog razreda i zavoljela taj sport.

Zašto voliš taj sport?

Jednostavno je super! Odličan je osjećaj biti na terenu i igrati. Treniranje mi je bolje od igranja utakmica. Ekipa i treneri su super.

U kojem klubu treniraš?

U OK Marina Kaštela.

Kako se zovu treneri/ice?

Prvi mi je trener bio Ivan Andromak, a s vremenom su me počeli trenirati i drugi treneri.

Koliko treninga se održava tjedno?

Tjedno se održava deset treninga, ali ja zbog škole i okolnosti stižem na osam treninga. Pet se treninga održava u Kaštel Gomilici, dva u Kaštel Lukšiću i tri u Kaštel Starom.

Koliko si utakmica odigrala i na koliko si državnih prvenstava bila?

Utakmice su svaki vikend tako da ih ne brojim. Na prvo i jedino državno prvenstvo sam išla u petom razredu. Ove godine vjerojatno idem na državno prvenstvo.

Koliko i koje si prijateljice stekla na treninzima?

Stekla sam mnogo prijateljica, no najdraže su mi: Sarah Pastuović, Petra Borzić, Ana Botić, Dorna, Lorena, Antea, Nikolina, Hana…

Što bi poručila djeci koja se ne bave sportom?

Trebali bi se što prije upisati na neki sport koji im se sviđa jer će poslije biti kasno, ali ako se upišu na neki sport samo jer su im se prijatelji/ice upisali na to i neće baš uspjeti. Jer ništa nije zanimljivo ako ti nisi zainteresiran!!

 

razgovarala Danijela Bilić, 6. r.

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*