SLIKOVNICA MOGA ZAVIČAJA, GRADA, RAZREDA (2. DIO)

SLIKOVNICA MOGA ZAVIČAJA, GRADA, RAZREDA (2. DIO)

Posljednja tri tjedna učenici 2.a razreda su imali priliku popuniti svoj dio slikovnice i predstaviti svoj zavičaj, grad i razred.

To je bila prilika da u sklopu nastave prirode i društva  prošetaju  do centra našeg mjesta te se  upoznaju s kulturnim znamenitostima i  ljepotama našeg zavičaja. Naučili su koliko mjesta ima grad Kaštela i koje kulturne ustanove su u našem gradu.

Da bi što bolje predstavili svoju školu, izašli su u školski vrt te promatrali i upoznavali biljke u vrtu . Tom prilikom su saznali da naš maslinik ima 20 različitih vrsta maslina .

U razredu su crtali i pisali o biljkama iz školskog vrta.

U goste  je došla voditeljica školske zadruge „ Maslinik“, učiteljica Ana Bralić. Ona je upoznala učenike s  radom zadruge, proizvodima koji se proizvode i izrađuju , te također u koje se sve svrhe koristi naše maslinovo ulje, a nakon toga su  i posjetili prostorije školske zadruge .

Naša maskota, medvjedić Tedi zaslužio je suvenir s logom naše škole – vrećicu lavande. Ta vrećica zajedno s Tedijem i slikovnicom putuje u grad Požegu , a nakon toga u druge škole po Hrvatskoj.

Djeca su uživala u popunjavanju slikovnice i učenju na potpuno drugačiji način. Najdraži dio im je bio što je u svemu sudjelovao i Tedi te što upravo oni imaju priliku predstaviti svoje mjesto i školu drugoj djeci u Hrvatskoj.

Veselimo se daljnjem nastavku projekta jer tu nije kraj…

 

Učiteljica Ljubica Klanac

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*