Trećaši u Etnografskom muzeju u Splitu

Trećaši u Etnografskom muzeju u Splitu

U petak, 3. veljače 2017. g.  učenici  3.a i 3.b sa svojim učiteljicama Melitom Grgantov, Nadom Bralić i učiteljicom pripravnicom Martinom Topić bili su u Etnografskom muzeju u Splitu.               Stigavši u prostore muzeja započeli smo našu zabavnu i poučnu pustolovinu. Razgledali smo stalni postav muzeja i najnoviji postav na temu djetinjstva 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća. Otkrivali smo kojim su se igračkama igrali naši roditelji, bake i djedovi te kako su u to vrijeme  izgledale školske knjige i bilježnice. Najviše nam se svidjela radionica u kojoj smo imali priliku učiti kako se tka na tkalačkom stanu. Također smo ukrašavali  tradicijske prsluke narodnim motivima, a sve u tehnici kolaža u kombinaciji s vunom i krep papirom.

U susjedstvu muzeja, na Peristilu, naišli smo i na snimanje glazbenog spota dvojca 2CELLOS (Luke Štulića i Stjepana Hausera). Tako  smo slušanjem ozbiljne glazbe u ambijentu Dioklecijanove palače još upotpunili svoje ionako bogate dnevne doživljaje.

Etnografski muzej je zbilja lijepo i ugodno mjesto prepuno zanimljivih izložaka. Rado bismo svima preporučili njegov obilazak.

                                                                                  Učiteljica Melita Grgantov

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*