Vijesti iz školske knjižnice

knjiznica 3

 

U razgovoru s našom knjižničarkom Anom Kalebić saznali smo razne vijesti i zanimljivosti iz školske knjižnice pa vam ih prenosimo.

Knjižničarka nam je rekla da se u zadnje vrijeme posuđuju uglavnom slikovnice jer su se u Mjesecu knjige prikupljale stare knjige učenika, među kojima je bilo najviše slikovnica. Ali u školskoj knjižnici također ima i nekih novih knjiga, kao npr. “Pokušaj zaboraviti”, “Zeleni pas”, “Imaš fejs” i sl.

Učenici inače najviše posuđuju lektire, iako ima i učenika koji čitaju i knjige koje nisu lektirne. No oni učenici koji vole čitati takve knjige uglavnom ih posuđuju u gradskoj knjižnici jer je tamo veći izbor.

Najveći problem je taj što mnogi učenici kasne s vraćanjem posuđenih knjiga, neki kasne i više od 20 dana, umjesto da na vrijeme vrate ili produže posudbu.

Knjižničarka je od knjiga preporučila za čitanje naslove Mira Gavrana te knjige “Imaš fejs” i “Zeleni pas” koje su za više razrede, a govore o problemima današnjice te imaju suvremenu tematiku. Zbog toga su jako zanimljive za mlade.

Naglasila je da bi učenici svakako trebali čitati knjige jer time proširuju rječnik te korisnije provode vrijeme nego da samo sjede uz televiziju i računalo.

 

Vinka Novak, 6. razred

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*