4. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

4. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

Osnovna škola prof. Filipa Lukasa je i ove godine sudjelovala na 4. međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti. Natjecanje je dio projekta „Pretežno vedro“. U natjecanju sudjeluju šesti razredi iz Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt „Pretežno vedro“ je pokrenut 2011. godine. Po uzoru na projekt napravljena je i igra slična igri „Čovječe, ne ljuti se“. 2018. godine je napravljena i online igra.

Moj razred, 6.a, ove je godine sudjelovao u natjecanju. Natjecanje se sastojalo od dva dijela, individualno i grupno. Nas devetoro je prošlo dalje. Zbog epidemioloških mjera natjecanje se održalo malo drugačije, online. Kviz je bio na Kahootu!. Grupni zadatak je bio snimiti igrokaz na temu „Nasilje nije fora“. Na dan natjecanja dobili smo poveznicu za Zoom preko koje smo mogli pratiti i igrokaze ostalih škola. Stručno i Učeničko vijeće je ocjenjivalo igrokaze. PŠ Košute odnijela je pobjedu. Mi smo bili drugi.

Sudjelovanje u natjecanju meni je bilo super. Naučili smo nešto i emocionalnoj pismenosti. Uz to smo se i jako dobro zabavili. Zanimljivo je bilo rješavati kviz i osmisliti igrokaz. Žao nam je što nismo mogli ići u OŠ Žnjan-Pazdigrad i družiti se s našim vršnjacima.

Preporučujemo sudjelovanje budućim šestašima jer se ovim projektom potiče emocionalni razvoj djece i mladih, emocionalna pismenost, empatija i „ja“ poruke što je u ovom današnjem digitalnom svijetu, u kojem smo sve više udaljeniji, jako potrebno.

 

Ivana Čondić Begov, 6.a

 

Održano je 4. školsko i međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

Prema planu školskog preventivnog programa (ŠPP) i ove školske godine naši učenici šestih razreda su  sudjelovati u školskom i međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti u sklopu javnozdravstvenog projekta „Pretežno vedro“.

Sudjelovala su ukupno 73 učenika šestih razreda od kojih se 6. a razred pokazao kao najbolji te se grupa od osam najuspješnijih učenika nastavila natjecati na županijskoj razini i osvojila drugo mjesto.

Cilj projekta je razvijanje emocionalne pismenosti učenika i  poticanje  emocionalnog razvoja djece i mladih. Učili smo to kroz društvenu igru „Pretežno vedro“.

Prateći i uvažavajući interese učenika 2018.g. učiteljica matematike i informatike u OŠ Meje i učenici 8. razreda OŠ su izradili i web-portal za igru tako da se može igrati i on-line. Igra se može pronaći na web stranici naše škole ili na poveznici (https://www.nzjz-split.hr/PreteznoVedro/.)

S obzirom na epidemiološku situaciju vezano uz COVID-19 natjecanje se odvijalo online.

Kako je proteklo natjecanje i što smo sve radili lijepo je opisala učenica Ivana iz 6a.

 

                                                                                          Dijana Mikelić, psihologinja škole

 

 

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*