„FRAKTALI KONTRA STRESA“

„FRAKTALI KONTRA STRESA“

U tjednu psihologije u našoj školi planirane su i održane dvije radionice pod nazivom „Fraktali kontra stresa“ za učiteljice, stručne suradnike i pomoćnike u nastavi.  Prva radionica održana je u srijedu, 17. veljače, a druga u četvrtak, 18. veljače. Obje radionice vodila je naša školska psihologinja Dijana Mikelić.

U našoj školi se već 14. godinu za redom obilježava tjedan psihologije. Svake godine je neka nova tema, drugačija od prethodnih. Ove godine krovna tema Društva psihologa Hrvatske je MENTALNO ZDRAVLJE, a u sklopu toga Društvo psihologa Split ima svoju temu pod nazivom BRIGA ZA SEBE – BRIGA ZA DRUGE.

U radionici koja je u uvodnom dijelu  koncipirana kao predavanje, sudionici radionice su upoznati s  pojmovima mentalnog zdravlja i stresa te razlikom između stresa i traume. Potom slijedi praktični dio u kojem smo upoznati s tehnikama opuštanja i disanja i konačno crtanje fraktala. Crtanje fraktala je metoda art terapije. Temelji se na spontanom crtanju linija zatvorenih očiju i bojanju polja koja se dobiju crtanjem. Samo crtanje fraktala također je imalo nekoliko faza od pripremnih i probnih do vođenog rada i naše konačne izvedbe.

Raspoloženje na samoj radionici uistinu je bilo opuštajuće i smirujuće te vjerujem da je, kako i sam naziv govori, doprinijelo smanjenju razine stresa. Iskrene zahvale našoj psihologinji Dijani na promišljanju, trudu i vremenu koje je uložila kako bi poboljšala kvalitetu naših života i otvorila nam neke nove vidike.

učiteljica Melita Grgantov

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*