SUPERČITAČI 2 – eTwinning projekt

SUPERČITAČI 2 – eTwinning projekt

 

Putujuća priča

 

Projekt Superčitači pokrenut je u šk. god. 2019./2020. te se provodio u školama širom Hrvatske. Potaknuti dobrim rezultatima učenika i željom da se čitanje promovira kao zanimljiva i korisna aktivnost projekt se nastavio i u ovoj šk. god. pod nazivom Superčitači 2.

Projektu su se priključili i učenici Izvannastavne grupe Čitanje je fora. Ciljevi projekta su razvijati kulturu čitanja, omogućiti učenicima pristup vrijednim djelima dječje književnosti, usavršiti tehniku čitanja, obogatiti rječnik, učiti kako učiti, koristiti IKT (informacijsko komunikacijska tehnologija)  u nastavi te surađujući sa školama partnerima razmjenjivati znanja o osobitostima drugih jezika i narječja.

Jedna od aktivnosti je bila Putujuća priča – zbirka putujućih priča pod naslovom Avanture velikih i malih životinja.

Uslijedio je zajednički dogovor oko naslova putujuće priče. Prvi je učenik osmislio uvodnu rečenicu te je predao sljedećem učeniku po abecedi. On je nadopisao svoju rečenicu i predao je trećem učeniku po abecedi itd. Posljednji  učenik je završio priču. Nakon toga je priča dobila naziv Magarac Šime putuje svijetom i napravljena je u web alatu Bookcreator.

https://read.bookcreator.com/BZkIHOB4mTcbs6f3SGvIxiHYJc02/9QKZCs7FQ1io40bVpGqdyw

Autorice projekta su sve priče složile u alatu Genial.ly i možete ih vidjeti na priloženom linku.

https://view.genial.ly/60a62abf015dff0d1c7ad97c/presentation-avanture-velikih-i-malih-zivotinja

 

Učiteljica Ljubica Klanac

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*