LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ OBOJI SVIJET

LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ OBOJI SVIJET

Forum za slobodu odgoja 2010. godine započeo je s obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije projektom „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije”. Tada malen, ali entuzijastičan projekt potaknuo je učenike da razmišljaju o toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba i konstruktivnom načinu djelovanja u svojoj okolini.

Ove godine i naša škola se uključila u projekt. Raspisali smo natječaj, te pozvali učenike i učenice da promišljaju i kreativno se izraze o temama prihvaćanja, tolerancije, demokracije, ravnopravnosti…. te da zavirimo u njihov svijet i čujemo njihove poruke.

Završetkom natječaja organizirana je izložba prispjelih radova. Video uradak izložbe možete pogledati na linku  https://youtu.be/Qt7QNvoxXcs

Povjerenstvo u sastavu ravnateljice Nives Vilić, pedagoginje Finke Ivanović i učiteljice Dragane Kasalo razgledalo je izložbu i odabralo tri najbolja rada koja će predstavljati našu školu.

Prvo mjesto zauzela je pjesma Svi jednako vrijedimo učenika 2. a razreda Frane Gojevića , drugo mjesto plakat Budi mi prijatelj učenika 3.a razreda Ivana Jakića, Lovre Ćuka i Lucijana Šegovića te treće mjesto plakat Tolerancija učenice Domine Nakir iz 3. b razreda.

Našim učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Nastavljamo bojiti svijet šarenim bojama tolerancije!

Učiteljice Ljubica Klanac i Suzana Brali

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*