ŠESTO MEĐUŠKOLSKO NATJECANJE IZ EMOCIONALNE PISMENOSTI

ŠESTO MEĐUŠKOLSKO NATJECANJE IZ EMOCIONALNE PISMENOSTI

U Osnovnoj školi „Manuš“ 11. studenoga 2022. godine održano je 6. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti u sklopu projekta „Pretežno vedro“. Glavni cilj projekta je poticanje emocionalnog razvoja djece i mladih. Kroz projekt učimo što je emocijonalna pismenost, što je to empatija i što su „JA“ poruke.

Ove godine na natjecanju sudjelovalo je 25 škola iz naše županije među kojima su i učenici šestih razreda naše škole.

Za sudjelovanje u natjecanju iz emocionalne pismenosti pripremali smo se uz pomoć naše psihologinje i logopedinje, a zajedno sa nastavnicom iz informatike napravili smo edukativni video. U videu smo kroz kreativni prikaz moguće situacije iz života učenika učili kako rješavati sukobe i pronalaziti izlaze iz problematičnih situacija.

Na natjecanju smo imali grupnu i individualnu fazu. Učenici koji su sudjelovali u individualnoj fazi su odigrali Kahoot! kviz, dok su oni koji su sudjelovali u grupnoj imali zadatak odigrati igru „Pretežno vedro“. Ovu zanimljivu igru preporučili bi svim vršnjacima kako bi unaprijedili svoju empatiju i naučili puno više o vlastitim emocijama. Svatko tko je zainteresiran igru može pronaći na web stranici naše škole.

Natjecanje je bilo zanimljivo i zabavno. Svi smo jako sretni i zahvalni što smo imali mogućnost sudjelovati na ovom natjecanju. Kroz zabavu naučili smo mnogo korisnih stvari. Svakako bi preporučili da i učenici budućih generacija sudjeluju u natjecanjima koja slijede kako bi naučili što više o emocionalnoj pismenosti, a najviše o empatiji koja je u današnje vrijeme tehnologije i društvenih mreža gotovo zaboravljena.

Kaštel Stari, 11.11.2022.

Kiara Vrtlar, Laura Marinović i Škarica Lucija  6.a

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*