Obilježavanje školskog sportskog dana u 2018. g.

Obilježavanje školskog sportskog dana u 2018. g.

U okviru Europskog tjedna sporta u našoj školi ovoga petka, 28. rujna obilježen je i Europski školski sportski dan. U obilježavanju školskog sportskog dana sudjelovali su svi učenici od prvog do trećeg razreda zajedno sa svojim učiteljicama i asistenticama u nastavi. Tako je bilo uključeno nešto manje od 300 djece i 13 učiteljica. Učenici su na školskom dvorištu, igralištu ili dvorani različitim sportskim i natjecateljskim igrama dali svoj skroman, ali iskren i odlučan doprinos.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2018. godine održava četvrti put.

U Republici Hrvatskoj Tjedan sporta obilježava se od 22. do 30. rujna 2018. godine. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Učiteljica Melita Grgantov

 

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*