SLIKOVNICA MOGA ZAVIČAJA, GRADA, RAZREDA

SLIKOVNICA MOGA ZAVIČAJA, GRADA, RAZREDA

Učenici drugih razreda stvorit će slikovnicu svog zavičaja i uputiti ju poštom vršnjacima iz raznih krajeva Republike Hrvatske. Upoznat će slikom i riječima svoje vršnjake o školi koju pohađaju, kako izgleda njihov nastavni i radni dan, koje hobije imaju, čime se vole baviti i sl. Uz pomoć ovog projekta upoznavanje različitih zavičaja RH (kao temeljnog cilja nastave PIDa) počet će na jedan drugačiji, zanimljiviji način. U ovaj projekt uključili su se i učenici 2.a razreda naše škole predstavljajući svoj zavičaj, mjesto , školu i razred.

CILJ ovog projekta je da učenici:

Predstave svoj zavičaj, mjesto, školu kroz sliku i rečenice, te zatim upute slikovnicu vršnjacima koji će pogledati i upoznati se i sami ispuniti slikom i riječju slikovnicu o svome razredu, mjestu:

– naučiti komunicirati na način da slušaju jedni druge i prihvate različito mišljenje te razvijaju kritičko mišljenje

– upoznaju svoje vršnjake i steknu uvid u njihove školske i životne situacije, prokomentiraju sa učiteljima, roditeljima i prijateljima iz razreda viđeno, biti potaknuti viđenim i sami osmisliti vlastito predstavljanje

– naučiti formulirati pitanja i poticati jedni druge na diskusiju

– razvijati svijest i razumijevanje nacionalnog kulturnog identiteta u interakciji s kulturnim identitetom Europe i ostatka svijeta; sposobnost da se uoče i shvate različita stajališta koja su posljedica različitosti i koja konstruktivno doprinose vlastitim stajalištima.

– razvijati vještine stvaranja projekata i njihove provedbe (da uoče proces stvaranja projekta, važnost timskog rada i izvršavanje zadataka na vrijeme).

– Sposobnost povezivanja vlastitih i tuđih kreativnih i izražajnih stajališta i manifestacija

– Uvježbavanje javnog nastupa.

Materijali koji nastanu tijekom ovog projekta biti će objavljeni na mrežnim stranicama škola: to će biti poticaj i za učitelje i za učenike da bez straha koriste IKT u nastavi i na taj način obogate svoje podučavanje.

Slikovnica je stigla iz OŠ „Kajzerica“ iz Zagreba do 2.a razreda naše škole.S njom je stigao i medvjedić Tedi, maskota slikovnice. Tedi će nas pratiti u našem radu. Djeca su s uzbuđenjem pregledavala slikovnicu i upoznavala grad Zagreb, 2.c razred i njihovu školu. Sada je na nama da  predstavimo ostalim razredima i školama naš zavičaj,naše  mjesto, školu  i razred.

Veselimo se daljnjoj suradnji  i učenju sadržaja prirode i društva.

Učiteljica Ljubica Klanac

 

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*