Prezentacijska debata u našoj školi

Prezentacijska debata u našoj školi

U našoj  školi  31.5.2023. g. u 18:30 h održana je Prezentacijska debata za učenike i roditelje na tezu s državnoga natjecanja u Debati na kojoj su nastupili isti učenici koji su sudjelovali na državnom natjecanju.

Debatu je održao tim Kaštela 1 čiji su članovi Tonka Bavčević, Angelina Radić i Monika Vilići.Protiv njih je debatirao tim Kaštela 2 u sastavu Roko Bojanić, Ivana Čondić Begov i Diana Brko.

Debata je započela uvodnim programom koji su napisali debatanti Petra Plazonić i Duje Buzov, a izveli debitanta Lucija Škarica i Toni Ujević.

Uz veliku podršku  roditelja,  učenika, nastavnika, psihologinje, logopedinje i ravnateljice Nives Vilić, naši su debatanti priredili sjajnu debatu s puno turbulentnih preokreta s obje strane. Stranu afirmacije zastupao je tim Kaštela 2, a stranu negacije tim Kaštela 1.

Ne znamo je li trema bila prisutna jer ju ni mi ni sama publika nije mogla primijetiti jer su naši debatanti svoju tezu, kao i same govore ,predstavili  tolikom samouvjerenošću i znanjem da su zadivili i unijeli ponos u cijeli hol škole.

Debata je završila velikim pljeskom  roditelja, djelatnika škole i ostalih gledatelja. Njime je iskazana i podrška  svim sadašnjim i budućim učenicima koji će se okušati u debati.

Po završetku debate pedagoginja Finka Ivanović zahvalila se svim roditeljima što su došli i što su bili podrška  cijelu školsku godinu 2022./23., a i onima koji će je nastaviti davati u narednoj godini.

Nakon cijelog programa naši su debatanti uručili pedagoginji, odnosno voditeljici debatnog kluba ,poklon kao mali znak pažnje što ih je cijele školske godine bodrila i učila o samoj debati kao disciplini te ih je pripremala za život koji ih očekuje.

Zahvalili bismo i roditeljima, djelatnicima i učenicima naše škole koji su odvojili malo svoga vremena i prisustvovali navedenom događaju . Vi ste nam omogućili da znanje koje smo stekli podijelimo s vama.

Zahvalili bismo pedagoginji  Finki Ivanović bez koje debate u Kaštelima ne bi bilo. Također bismo zahvalili svim djelatnicima i stručnom osoblju koji su pridonijeli samoj izvedbi ovog događaja.

Nadamo se kako će i sljedeća školska godina 2023./2024. biti uspješna koliko i ova  ako ne  i uspješnija te kako će se još učenika aktivirati i upustiti u debatu.

 

Petra Plazonić, 8.b i Duje Buzov, 8.c

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*