Projektni dan

Projektni dan

    Dana 21. 3. 2014. g. u našoj školi održao se projektni dan. Svake se godine održava jer naša škola ima status Eko škole. Tog dana učenici svoje radove izlažu drugim učenicima. Ove godine tema je bila energija. Učenici petih i šestih razreda iz obje smjene imali su nastavu u 8. sati. Naši prijatelji iz škole su projektirali, a mi smo posjećivali razrede. Posjetili smo 4 razreda,odnosno imali smo 4 sata koja su bila skraćena.

   Prvi sat posjetili smo učenike 6. a razreda s njihovom razrednicom Tihanom iz geografije. Oni su nam predstavili temu onečišćenje zraka i upotreba energije. Učenici su nam malo detaljnije objasnili na što sve trošimo energiju i kako ljudi onečišćuju zrak.

   Drugi sat smo pogledali prezentaciju učenika 5. d razreda.Oni su pričali o vodi kao obnovljivom izvoru energije i kako trebamo štedjeti vodu jer je ona najveće bogatstvo.

   Treći sat smo išli kod 5. a razreda. Oni su sa svojom nastavnicom Ivanom iz povijesti rekli nešto više o sunčevoj energiji i njezinim utjecajem na okolinu. Bilo nam je jako zanimljivo i malo smo se nasmijali.

   Nakon odmora smo bili u nastavnika Piteše iz tehničke kulture. Nastavnik nam je malo objasnio općenito o energiji i obnovljivim izvorima energije te nam sve to prezentirao na zanimljiv način.

   Taj dan nam je bio jako zabavan i dosta toga smo naučili o energiji.

                                                                                                 Ina Brakus i Antea Jonjić, 5. b

LINK NA PREZENTACIJU O PROJEKTNOM DANU

pd 3pd 5pd 55pd 6

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*