Proljeće u mom zavičaju

Proljeće u mom zavičaju

Na nebu sam ugledala iscrpljene ptice selice i to je bio znak za proljeće.

Nježna roza boja brzo je obojila cijeli zavičaj. Sutradan sam ugledala: pčelice, ježiće i leptiriće, a to je bio drugi znak proljeća. Stabalca pokraj moje kuće su obojena ružičastim proljetnim cvijećem. Ti cvjetovi su bili poput roza ogrtača koje je stablo odjenulo na prvi dan proljeća. Putem do škole čuo se nježni zvon visibabe koji je bio poput lagane proljetne kiše. Kroz ulicu se osjećao miris bijelog tulipana, a ljubičica je obojala cijelu livadu. Kasnije, Sunce je ožarilo, dani su postajali dugi kao duga zmija koja je gmizala livadom. E, to, to je bila treća faza proljeća, njegov odlazak.

Ljeto je polako dolazilo, ogrtača stabla je pozelenio i proljeće je otišlo. I to moje najšarenije proljeće.

Lucija Gotovac, 3. c

 

 

Proljeće u mom zavičaju

Proljeće se jednog dana probudilo u ranu zoru.

Priroda se probudila u svim bojama i imala listiće te cvjetiće roze boje. Visibaba se zaljuljala, ljubičice zablistale, jaglaci procvjetali, tulipani čekali pčelice isto kao i ostali cvjetići. Uspavani ježići sporo su se kretali kao i puž dok je mudra zmija Lovica gmizala brzo kao metak i hvatala sve od reda. Leptirići su letjeli od cvjetića do cvjetića i prosipali pelud, ali ne i svi, neki su bili na tretmanu ljepote, a neki su ležali. Pčelice su tjerale bumbare od košnica punih ukusnog peluda. Voćke pune cvjetova i listova su skoro dobile plod, kao i povrće.

Cijela priroda je bila ljepša nego inače.

Mihaela Dželalija, 3. c

 

 

 

Proljeće u mom zavičaju

Proljeće se došlo u moj primorski kraj.

Priroda se budi u sunčano jutro. Djeca kad se probude popiju toplu čokoladu i krenu se vani igrati na zelenu livadu. Pčelice lete i skupljaju slatki med, a šareni leptirići na livadi veselo se igraju s dječicom. U gustoj šumi pokraj škole malene ptičice pjevaju kao što pjeva najpoznatiji pjevač u gradu. Bubamare su bude iz svog noćnog sna. Vjesnici proljeća, visibabe i jaglaci njišu se na laganom vjetriću. Na velikim krošnjama pupaju nježno, ružičasti cvjetići i pored njih voćke. Voćkice se odjenu u svoje ogrtače i krenu se igrati po krošnji.

Boje na listovima svijetle kao male krijesnice po šumicama, a ja trčkaram po livadici.

Lana Samardžić, 3. c

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*