Proslava Dana škole

Proslava Dana škole

DSC01428

 

Dana 29. travnja 2013. u našoj je školi svečano proslavljen Dan škole. Naša škola nosi naziv po profesoru Filipu Lukasu, istaknutom intelektualcu i svećeniku iz Kaštel Staroga koji je od 1928. do 1945. godine bio predsjednik Matice hrvatske.

U priredbi priređenoj povodom Dana škole, nakon himne se okupljenim učenicima, učiteljima i roditeljima obratio ravnatelj gospodin Petar Mustapić koji je pozdravio sve nazočne te je rekao nekoliko riječi o liku i djelu Filipa Lukasa. Nakon toga su uslijedile pjesme koje je izvodio naš školski zbor te razne dramske točke, recitacije i plesovi naših učenika.

Tako smo mogli čuti pjesmu “Poruka” koju je recitirala učenica 5. c razreda Karmen Božić, a prvašići iz 1. c izveli su pjesmu “Kaštelanska dica”. Bilo je i šale pa su učenici 2. b razreda otpjevali i odsvirali šaljivu pjesmu “Šubi-dubi” koja govori o velikim problemima kada se mora ići u zubara…

Priredba je bila puna pjesme i plesa te je svima bila zabavna, a na kraju svake točke slijedio je glasan pljesak publike. Nakon što je priredba završila, učitelji i djelatnici škole okupili su se u školskoj zbornici gdje je uz svečani ručak i veselo raspoloženje i druženje nastavljen ovaj svečani dan.

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*