Razgovor s nastavnicom Ivonom Šitin

Razgovor s nastavnicom Ivonom Šitin

Ivona Šitin je nastavnica matematike i informatike u našoj školi. Jedan od njenih omiljenih hobija su latinoamerički i standard plesovi koje već duže vrijeme trenira. Nama se to učinilo vrlo simpatično i zanimljivo pa smo zato s njome o tome porazgovarali.

Zašto ste se odlučili za treniranje latinoameričkih i standard plesova, što vas je tome privuklo?

Volim ples zato što dok plešem isključim se od ostatka svijeta, osjećam se opušteno, a to je najbolji način da se zbližiš s ljudima.

Koliko se dugo bavite plesom?

Od 2011. godine, znači četiri godine.

slikaxc345

Možete li nam opisati treninge?

Obično je prvih 15 minuta zagrijavanje, onda plešemo u paru, a nakon toga nas trener uči novim figurama. Najprije demonstrira korake muškim partnerima jer o njima ovisi cijela plesna izvedba. Nakon toga demonstrira korake ženskim partnericama, a potom se pleše u paru. Na kraju treninga iz zabave obično plešemo svi ispred ogledala dok nas trener vodi kroz ples.

Koje tipove plesa najviše volite?

Volim sve plesove, ali najljepše se osjećam kad plešem rumbu i discofox jer budi u meni predivne uspomene. Osim toga plešemo cha cha cha, bečki valcer, engleski valcer, standardni tango, foxtrot, jive, sambu, blues, mambo itd.

Idete li na kakva natjecanja?

Ovaj ples nije natjecateljskog karaktera već rekreativnog. Povremeno se provode mala natjecanja unutar plesne grupe ili plesni nastupi na dogovorenim lokacijama (npr. u hotelima, restoranima…).

latino 557

Kako uspijevate uskladiti svoj hobi s ostalim poslovima, dužnostima…?

Ako nešto jako voliš, nađeš vremena za to. Najvažnije je kako se ograniziraš.

Nastavnice Šitin, hvala vam na ovom zanimljivom razgovoru.

Razgovarale: Lana Jonjić i Paula Ćaran, 6. a

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*