Najavljen Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Najavljen Nacionalni kviz za poticanje čitanja

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga), kulturne manifestacije koja se održava već više od dva desetljeća, i ove će godine biti organiziran Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se provodi online.

Naziv ovogodišnjeg kviza jest ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE.

Upitnik kviza nalazi se na web-adresi http://www.knjiznica.hr/kviz, a plakat kviza na web-adresi http://www.knjiznica.hr/kviz/plakat.

Pošto je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen enciklopedistici, ove će godine sudionici kviza trebati pročitati tri knjige za mlade (Maja Brajko Livaković: “Milijunaši”; Tihomir Horvat: “Mali ratnik”; Sanja Pilić:”Pošalji mi poruku”) te se upoznati s online enciklopedijama Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Kako rješavati kviz

Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Slijedi upute uz pitanja i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput!
Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime svoje narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime  knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru.
Upitnici se šalju najkasnije do 28.10.2017.

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*