Pijev život

Pijev zivot

Film Pijev život režirao je oskarovac Ang Lee, američki redatelj porijeklom s Tajvana. Ovaj film je “zaradio” 11 nominacija za Oscara, a osvojio je Zlatni globus.

Pijev život jako je neuobičajen film. Radi se o indijskom dječaku koji se zove Pi i njegovom neobičnom “prijateljstvu” s tigrom Richardom Parkerom. Pi je dobio ime po poznatom bazenu u Francuskoj, no ostala djeca to nisu znala pa su ga zafrkavala. On je inače bio sin vlasnika ZOO-a.

Nakon nekoliko godina njegovom ocu nije više bilo isplativo voditi ZOO pa je odlučio otići u Kanadu jer je čuo da tamo može za velike novce prodati životinje. Putovali su brodom i doživjeli brodolom. Pi je jedini preživio. Razne životinje su plutale oko njega dok je on bio na brodu. Među tim životinjama bio je i tigar Richard.Više o njihovom opasnom “prijateljstvu” i pustolovinama saznajte tako da pogledate film…

Film mi je jako zanimljiv, a predstavljen je u raskošnoj 3D tehnologiji. Govori o vjeri, nadi i upornosti. Pi bez obzira na teškoće nije ostao bez nade i vjere te je bio uporan i slijedio upute koje su se nalazile u brodu. U filmu Pi prepričava svoj život piscu koji u zadnje vrijeme nema inspiracije. Po tome je film dobio naziv Pijev život.

Antea Knezović, 6. r.

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*